Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η πηγή των κορεσμένων λιπαρών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία της καρδιάς. Ενώ το λίπος από το κρέας συνδέεται με υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο, το λίπος των γαλακτοκομικών προϊόντων παρουσιάζει χαμηλότερο κίνδυνο. Η επίδραση του λίπους στην καρδιά εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων άνθρακα που περιέχονται στις αλυσίδες των λιπαρών οξέων. Ενώ τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στα κρέατα έχουν 16 ή περισσότερα άτομα άνθρακα, τα κορεσμένα λιπαρά στα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν 14 ή λιγότερα. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν φυτικές πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν συνήθως χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
H συνέχεια στο itrofi.gr