Τα πράσα είναι γνωστά στη Γαλλία ως τα "σπαράγγια του φτωχού" και είναι ένα από τα εθνικά εμβλήματα της Ουαλίας. Έχει μακραίωνη ιστορία και εντοπίζεται στην αρχαία αιγυπτιακή διατροφή τουλάχιστον από την αρχή της δεύτερης χιλιετίας. Με τη μοναδική τους γεύση, την υφή και την πηκτωματική τους ιδιότητα, ενισχύουν τις σούπες, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσους γεύση και σε διάφορα μαγειρευτά, συνοδεύοντας εξαιρετικά άλλα λαχανικά. Όταν αγοράζετε πράσα, βεβαιωθείτε ότι έχουν λευκή βάση, σταθερό μίσχο και εύκαμπτα, απαλά πράσινα φύλλα. Μαγειρεύονται γρήγορα, όπως πολλά άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, αλλά απαιτούν κάποια προσπάθεια για να καθαριστούν καθώς μαζεύουν αρκετό χώμα γύρω από τη βάση των στελεχών τους, το οποίο παγιδεύεται ανάμεσα στα στρώματα καθώς ο μίσχος μεγαλώνει. Αφαιρέστε τις ρίζες και τα εξωτερικά φύλλα και στη συνέχεια, κόψτε το μίσχο στη μέση κατά μήκος και ξεπλύνετε καλά όλα τα στρώματα ή βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό.
Η συνέχεια στο itrofi.gr