Το ακτινίδιο, επίσης γνωστό και ως κινέζικο φραγκοστάφυλο, ευδοκιμούσε κυρίως στην Chang Kiang Κοιλάδα της Κίνας, με την καλλιέργεια του να χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Αναγνωρίζεται ως το εθνικό φρούτο της Κίνας. Παρόλο που είναι κινέζικης καταγωγής, ήταν οι Νεοζηλανδοί που αναγνώρισαν πρώτοι τις δυνατότητες αυτού του περίεργου στην εμφάνιση φρούτου και άρχισαν την καλλιέργεια του για εμπορικούς σκοπούς. Οι Νεοζηλανδοί επίσης, άλλαξαν το όνομά του από κινέζικο φραγκοστάφυλο σε ακτινίδιο το 1959 εμπνευσμένοι από τα εθνικά τους πουλιά.
Η συνέχεια στο itrofi.gr