Οφέλη του οργανισμού μας από την κατανάλωση ακτινιδίου

04.10.2022
Οφέλη του οργανισμού μας από την κατανάλωση ακτινιδίου
Ακτινίδιο, ο γνωστός σε όλους μας καρπός με το περίεργο πράσινο χρώμα, την ιδιαίτερη γεύση και τα πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό. Πρόκειται για ένα φρούτο που προέρχεται από την Ασία και χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως η αυξημένη πίεση του αίματος, τα συμπτώματα του άσθματος, η απώλεια περιττών κιλών και η ομαλότερη πέψη του οργανισμού.

Το ακτινίδιο, επίσης γνωστό και ως κινέζικο φραγκοστάφυλο, ευδοκιμούσε κυρίως στην Chang Kiang Κοιλάδα της Κίνας, με την καλλιέργεια του να χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Αναγνωρίζεται ως το εθνικό φρούτο της Κίνας. Παρόλο που είναι κινέζικης καταγωγής, ήταν οι Νεοζηλανδοί που αναγνώρισαν πρώτοι τις δυνατότητες αυτού του περίεργου στην εμφάνιση φρούτου και άρχισαν την καλλιέργεια του για εμπορικούς σκοπούς. Οι Νεοζηλανδοί επίσης, άλλαξαν το όνομά του από κινέζικο φραγκοστάφυλο σε ακτινίδιο το 1959 εμπνευσμένοι από τα εθνικά τους πουλιά.

Η συνέχεια στο itrofi.gr