Βαλσαμικό ξύδι, ποιότητα από το σταφύλι μέχρι το μπουκάλι

11.10.2022
Βαλσαμικό ξύδι, ποιότητα από το σταφύλι μέχρι το μπουκάλι
Η ίδια χώρα που έχει δώσει στον κόσμο αξιόλογους καλλιτέχνες όπως ο Michelangelo και ο Leonardo da Vinci, προσφέρει επίσης ένα γαστρονομικά μοναδικό προϊόν με απαράμιλλη ποιότητα και γεύση, ένα ελιξίριο που χρησιμοποιείται πλέον από κάθε κοινωνικό στρώμα, ένα αληθινό πολιτιστικό τελετουργικό που προστατεύεται με ζήλο στις σοφίτες σχεδόν όλων των οικογενειών, το παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι, aceto balsamico di Modena.

Ηπεριοχή παραγωγής του βαλσαμικού ξιδιού εμπίπτει στις επαρχίες Modena και Reggio Emilia της Emilia-Romagna στην Ιταλία όπου υπάρχουν ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και τα σταφύλια έχουν τη σωστή συγκέντρωση σακχάρων και οξύτητας. Πρόκειται για ένα reduction παλαίωσης, ένα προϊόν δηλαδή μείωσης των λευκών γλυκών σταφυλιών που βράζονται μέχρι να γίνουν σιρόπι.

H συνέχεια στο itrofi.gr