Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Cellular Physiology διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα ντομάτας από δύο διαφορετικές νότιες ιταλικές ποικιλίες, τις San Marzano και Corbarino, μπορούν να συμβάλλουν στην αναστολή της ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του στομάχου, αποτρέποντάς τα από το να αποκτήσουν κακοήθη ή επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Οι συγγραφείς της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία διαφορετικών μορφών καρκίνου του στομάχου.
H συνέχεια στο itrofi.gr