Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει να «ζαχαρώσει» το μέλι που αγοράσαμε, ειδικά τον χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά. Γιατί όμως κρυσταλλώνει το μέλι; μήπως αυτή η κρυστάλλωση σημαίνει και αλλοίωση οπότε θα πρέπει μην το χρησιμοποιήσουμε; Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια από τις ιδιότητές του είναι απόλυτα φυσιολογική και συμβαίνει κυρίως στα ανθόμελα και λιγότερο έως σπανίως τα δασόμελα. Κάποιοι παράγοντες επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα «ζαχαρώσει» ένα μέλι:
Η συνέχεια στο itrofi.gr