Μην φοβάστε να καταναλώσετε το κρυσταλλωμένο μέλι

12.08.2022
Μην φοβάστε να καταναλώσετε το κρυσταλλωμένο μέλι
Η κρυστάλλωση δεν αποτελεί αλλοίωση και δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Είναι μια φυσική ιδιότητα του αγνού μελιού που αποδεικνύει την ποιότητά του και μπορούμε με μια απλή διαδικασία να το επαναφέρουμε στην αρχική υγρή μορφή του.

Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει να «ζαχαρώσει» το μέλι που αγοράσαμε, ειδικά τον χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά. Γιατί όμως κρυσταλλώνει το μέλι; μήπως αυτή η κρυστάλλωση σημαίνει και αλλοίωση οπότε θα πρέπει μην το χρησιμοποιήσουμε; Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια από τις ιδιότητές του είναι απόλυτα φυσιολογική και συμβαίνει κυρίως στα ανθόμελα και λιγότερο έως σπανίως τα δασόμελα. Κάποιοι παράγοντες επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα «ζαχαρώσει» ένα μέλι:

Η συνέχεια στο itrofi.gr