Μπορεί να τα βρίσκουμε στις προθήκες με τους ξηρούς καρπούς, αλλά τα στραγάλια ανήκουν στα όσπρια, καθώς δεν είναι παρά ψημένα… ρεβίθια. Αναπόσπαστο συστατικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής , τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται στο γνωστό μας χούμους αλλά και τα φαλάφελ , τα βρίσκουμε όμως και σε πιάτα της Μεσογείου, της Αφρικής και της Ινδίας. Μια χούφτα στραγάλια, μετατρέπονται σε ένα τραγανό, αλμυρό σνακ που του ταιριάζουν διάφορα μπαχαρικά και καρυκεύματα. Παραλείψτε όμως το αλάτι, αν δεν θέλετε να προσθέσετε νάτριο στη διατροφή σας και παραμείνετε σε μια απόλυτα υγιεινή επιλογή που θα ικανοποιήσει τη γεύση χωρίς να σαμποτάρει τη δίαιτά σας.
H συνέχεια στο itrofi.gr