Το σόργο είναι ο ευρύς όρος για μια ολόκληρη οικογένεια φυτών που είναι εγγενής σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ενώ υπάρχουν περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη, μόνο μία είναι κατάλληλη για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ενώ τα άλλα χρησιμοποιούνται κυρίως ως ζωοτροφή. Το σημαντικό για τον άνθρωπο είδος, το Sorghum bicolor, κατάγεται από την Αφρική, αλλά τώρα αποτελεί βασικό καλλιεργήσιμο προϊόν διατροφής σε πολλές χώρες. Απαιτεί ελάχιστο νερό για να αναπτυχθεί και για το λόγο αυτό ονομάζεται και «καμήλα του φυτικού βασιλείου». Χρησιμοποιείται κυρίως ως σιτηρό, για την παραγωγή μελάσσας και σιροπιών αλλά και για αλκοολούχα ποτά ακόμη και βιοκαύσιμα. Θεωρείται η πέμπτη πιο σημαντική καλλιέργεια δημητριακών στον κόσμο.
H συνέχεια στο itrofi.gr