Τα σπαράγγια έχουν ένα μοναδικό συνδυασμό αντιφλεγμονωδών συστατικών όπως τα φλαβανοειδή (κερσετίνη, καμφερόλη) και οι σαπωνίνες. Μια από τις σαπωνίνες και συγκεκριμένα η Sarsasapogenin , ερευνάται για την επίδραση της στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS), γνωστή και ως η ασθένεια Lou Gehrig. Πρόκειται για μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη. Η φλεγμονή μπορεί να είναι υπεύθυνη για την νέκρωση των νευρώνων στην ALS, ενώ οι φλεγμονές συχνά συνδέονται με την ανάπτυξη πολλών ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των φλεγμονών είναι ιδανική για την διατήρηση της υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.
H συνέχεια στο itrofi.gr