Οι 4 ποικιλίες τσαγιού που μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

15.03.2022
Οι 4 ποικιλίες τσαγιού που μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
Είτε είσαι λάτρης του τσαγιού είτε του καφέ, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχει κάτι που σε ηρεμεί σε ένα αχνιστό φλιτζάνι πράσινου τσαγιού. Ωστόσο, η χαλάρωση δεν είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό το ρόφημα. Η απόλαυση σε μια κούπα μπορεί επίσης να αποφέρει κάποια πιθανά οφέλη για την υγεία (όπως πρόληψη καρκίνου και καρδιακών παθήσεων) και μπορεί ακόμη και να υποστηρίξει τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους. Πρέπει να ξέρεις ότι ακόμη και τα καλύτερα τσάγια για απώλεια βάρους δεν θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά ή να κάψεις λίπος στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας (συγγνώμη που σε απογοητεύουμε!), αλλά μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή και μια ρουτίνα γυμναστικής.

«Κανένα τσάι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως μαγικό», λέει στο Womens Health Mag, η διατροφολόγος Liz Sasso-Karelitsky, αλλά ένας τρόπος για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το τσάι σου είναι να πιεις ένα φλιτζάνι αμέσως μετά το φαγητό. «Η κίνηση του να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι και να αφιερώσεις χρόνο για να καθίσεις και να το πιεις θα βοηθούσε να δώσεις σήμα στο μυαλό και στο σώμα σου ότι το γεύμα τελείωσε». Το τελετουργικό της προετοιμασίας βοηθά επίσης να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να συντονιστείς με τα σημάδια πληρότητάς σου, προσθέτει.

Θέλεις να δοκιμάσεις το τσάι για να βοηθήσεις τη διατροφή σου; Εδώ είναι τα 4 καλύτερα τσάγια για απώλεια βάρους σύμφωνα με την επιστήμη.

Όσα αξίζει να ξέρεις για το τσάι matcha

Πράσινο τσάι

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και ακόμη και μείωση της περιφέρειας στις γυναίκες, μετά από 12 εβδομάδες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γκρελίνης στο σώμα, η οποία είναι μια ορμόνη του εντέρου. (Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα: Το πράσινο τσάι μείωσε επίσης τη χοληστερόλη στους συμμετέχοντες!)

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, εξηγεί η Sasso, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε καφεΐνη. «Η καφεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει δίνοντας μας λίγη περισσότερη ενέργεια», λέει. Περισσότερη ενέργεια ισούται με περισσότερη άσκηση, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις μερικές επιπλέον θερμίδες.

Λευκό τσάι

Ενώ το λευκό τσάι δεν έχει μελετηθεί τόσο πολύ όσο το μαύρο και πράσινο, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Το εκχύλισμα λευκού τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση λίπους στα ποντίκια, ενισχύοντας τον μεταβολισμό, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019. Ωστόσο, πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερη έρευνα για να υποστηριχθεί πλήρως αυτός ο ισχυρισμός και να αποδειχθεί εάν ισχύει για τους ανθρώπους.

Θα μπορούσε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι να προστατεύσει την όρασή σας;

Tσάι με βότανα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη τσαγιού από βότανα, από μέντα μέχρι χαμομήλι. Ενώ ένα φλιτζάνι τσαγιού δεν μπορεί να μειώσει το λίπος στην κοιλιά, η Sasso λέει ότι το τσάι τζίντζερ περιέχει την ένωση τζιντζερόλη, η οποία είναι εξαιρετική για το φούσκωμα και τα αέρια. «Και έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ηρεμήσουν το γαστρεντερικό σου σύστημα», προσθέτει. Επαγγελματική συμβουλή: Μέλι και λεμόνι συνδυάζονται καλά με τζίντζερ για μια εξαιρετικά καταπραϋντική γεύση.