Σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί τελικά να έχουμε μια πιθανή απάντηση - τουλάχιστον όσον αφορά τη χοληστερόλη. Αν ψάχνετε για ένα μαγειρικό λάδι που θα είναι κατάλληλο για δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη, μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι το παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης είναι η μόνη σας επιλογή. Ενώ το ελαιόλαδο είναι όντως γνωστό ότι συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, υπάρχουν και άλλα που είναι εξίσου ευεργετικά και μπορεί να είναι ακόμη πιο κατάλληλα για ορισμένα τρόφιμα ή διατροφικά παρασκευάσματα. Η χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL) - που συνήθως ονομάζεται «κακή» χοληστερόλη - είναι ο τύπος της χοληστερόλης στο αίμα, που οι άνθρωποι τείνουν να προσέχουν μόλις τους πουν ότι πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδά της. Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι γιατροί ανέφεραν πάντοτε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να περιοριστεί η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και να περιληφθούν περισσότερο ακόρεστα λίπη. Αλλά εκτός από τη γνώση ότι είναι καλύτερα να σοτάρουμε π.χ. τα κρεμμύδια στο μαγειρικό λάδι αντί στο βούτυρο, δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες για τα καλύτερα υποκατάστατα του ελαιόλαδου για τη συγκεκριμένη δουλειά... μέχρι τώρα.
H συνέχεια στο itrofi.gr