Tο πίτουρο είναι η εξωτερική επικάλυψη του κόκκου ρυζιού και συχνά αφαιρείται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, αλλά μια νέα Αμερικανική μελέτη αναφέρει ότι είναι τόσο πολύ θρεπτικό που θα μπορούσε να είναι η επόμενη υπερτροφή. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο διαπίστωσαν ότι το πίτουρο ρυζιού είναι ιδιαίτερα υψηλό σε βιταμίνες Β όπως η θειαμίνη, η νιασίνη και η Β6, οι οποίες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, στην καρδιαγγειακή υγεία και στην αποφυγή της κατάθλιψης.
Η συνέχεια στο itrofi.gr