Στρείδια: Οι άνθρωποι είτε αγαπούν είτε μισούν αυτό το νόστιμο, γλοιώδες και ακριβό δίθυρο μαλάκιο. Πολλοί αγνοούν ότι τα ωμά στρείδια, τα οποία σερβίρονται πάνω σε πάγο με ένα κομμάτι λεμονιού, είναι ακόμα ζωντανά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η φρεσκάδα είναι το κλειδί για ένα καλό στρείδι. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση όταν είναι ακόμα ζωντανά. Ένα νεκρό στρείδι μπορεί να φιλοξενήσει πολλά βακτήρια, γεγονός που ενέχει κινδύνους ασθενειών εάν καταναλωθεί ωμό. Αυτό συμβαίνει επειδή μόλις πεθάνει το ζώο, τα βακτηρίδια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Οι πρόσθετες προφυλάξεις που απαιτούν τα στρείδια αποτελούν μέρος του λόγου για τον οποίο βρίσκονται κυρίως σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας.
H συνέχεια στο itrofi.gr