Η μαντζουράνα στη γαστρονομία

26.05.2021
Η μαντζουράνα στη γαστρονομία
Τα οβάλ, ανοιχτοπράσινα φύλλα και το γλυκό άρωμα της μαντζουράνας συγχέονται συχνά με την πιο γνωστή συγγενή της ρίγανη. Αλλά αυτό το ντελικάτο βότανο αξίζει πραγματικά μια θέση στην κουζίνα σας, και αν δεν το έχετε δοκιμάσει, τώρα είναι η στιγμή να το κάνετε και, πιστέψτε μας, δεν θα το μετανιώσετε.

Εκτός από τα πολλά και διάφορα οφέλη για την υγεία, η μαντζουράνα, αν και συνδέεται στενά με ρίγανη και χρησιμοποιείται τόσο στις ελληνικές όσο και στις μεσογειακές συνταγές, έχει μια ελαφρύτερη, πιο γλυκιά και αρωματική γεύση από τη ρίγανη και αποτελεί καλό σύντροφο της γαστρονομίας. Το «βότανο της ευτυχίας», η «χαρά του βουνού», όπως ονομάζεται αλλιώς αυτό το πολυετές φυτό γιατί ομορφαίνει τις βουνοπλαγιές της Μεσογείου όπου φύεται, χαρακτηρίζεται από την πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά του.

Η συνέχεια στο itrofi.gr