Πώς να μειώσεις τα απόβλητα τροφίμων

30.03.2021
Πώς να μειώσεις τα απόβλητα τροφίμων
Και να εξοικονομήσεις χρήματα

Είναι μια ατυχής αλήθεια, αλλά ένα σημαντικό μέρος των τροφίμων μας καταλήγει στα σκουπίδια. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε χρόνο στο να κατανοήσουμε τους τρόπους μείωσης της σπατάλης τροφίμων.

Πώς να τρως υγιεινά όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσεις τις σπατάλες τροφίμων. Δες τους παρακάτω:

Μείνε σε μια λίστα αγορών - και συμπλήρωσε την με ευπροσάρμοστα υλικά
Ακούγεται σχεδόν παραπλανητικά απλό, αλλά η δέσμευση σου στο να αγοράζεις μόνο τα συστατικά που γνωρίζεις ότι θα χρειαστείς μπορεί να συμβάλει πολύ στη διατήρηση επιπλέον φαγητού. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να σχεδιάσεις κάθε τι που θα μαγειρέψεις ή θα φας. "Έχοντας υπόψη σου μερικά γεύματα για κάποια συγκεκριμένα λαχανικά θα σε βοηθήσει να σιγουρευτείς ότι όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν".

Αγόρασε κατεψυγμένα
Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου τα φρέσκα προϊόντα είναι πραγματικά τα καλύτερα. Αλλά συχνά, τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά λειτουργούν εξίσου καλά για smoothies, πατάτες και σούπες. Και δεδομένου ότι δεν χαλάνε, βοηθούν τους καταναλωτές να μειώσουν τα απορρίμματα τροφίμων τους σχεδόν στο μισό, σύμφωνα με έρευνα της Proceedings of the Nutrition Society. Μάλιστα, σύμφωνα με το USDA, η διαδικασία κατάψυξης δεν καταστρέφει θρεπτικά συστατικά.

Αποθήκευσε το φαγητό σου ώστε να παραμείνει φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο
Όσο περισσότερο μπορείτε να διατηρήσετε το φαγητό σου φρέσκο, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να χαλάσει και να πεταχτεί πριν το φας. Μέρος αυτού είναι να κατανοήσεις τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης διαφορετικών συστατικών. Για παράδειγμα, μπορείς να καταψύξεις τα ώριμα αβοκάντο για να τα κρατήσεις στο αποκορύφωμά τους για έως και πέντε ημέρες.

Φάε πρώτα τα παλαιότερα τρόφιμα
Κατανάλωσε πρώτα τα φαγητά που κάθονται περισσότερο καιρό στο ψυγείο σου, ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις προτού χαλάσουν. Μπορείς να κάνεις μια μικρή οργάνωση ψυγείου κάθε πρωί, ή 1-2 φορές την εβδομάδα για να έχεις μια ιδέα του τι είναι διαθέσιμο για μαγείρεμα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Μοιράσου ό, τι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις
Βρήκες κάτι στο ψυγείο ή το ντουλάπι που είναι ακόμα φρέσκο, αλλά ξέρεις ότι δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Ίσως αγόρασες ένα νέο φρούτο για να δοκιμάσεις και δεν σου άρεσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταλήξει στα σκουπίδια. Μπορείς απλώς να το προσφέρεις σε κάποιον άλλο.

Γίνε δημιουργική με ό, τι έχεις
Εάν για παράδειγμα μια συνταγή απαιτεί σπανάκι, αλλά έχεις kale αντ'αυτού, δες μήπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό για την ίδια συνταγή και να φτιάξεις σπανάκι μια άλλη μέρα.