Ιδέες για σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες

11.11.2020
Ιδέες για σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες
Για έξυπνο snacking!

Η καραντίνα μπορεί να κάνει το τσιμπολόγημα και το φαγητό την αγαπημένη μας ασχολία για να περάσει η ώρα - τα αποτελέσματα όμως είναι αρνητικά για τη σιλουέτα μας.

Εάν αναζητείς υγιεινές επιλογές για σνακ, θα τις βρεις παρακάτω:

Δες και αυτό: 3 επιλογές για ροφήματα με κουρκουμά

Δεκατέσσερα αμύγδαλα
Ένα από τα πιο εύκολα σνακ, αφού δε χρειάζεται καθόλου προετοιμασία και μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου, για να "τσιμπήσεις" όπου κι αν σε βρει η πείνα σου. Η συγκεκριμένη ποσόσητα αμυγδάλων περιλαμβάνει αρκετές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη για να παραμείνεις χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Τρία κράκερς με τυρί
Πρόσθεσε μια φέτα τυρί με λίγα λιπαρά σε κράκερς ολικής, για να πάρεις πρωτεΐνη και ασβέστιο (και μόλις 98 θερμίδες!).

Ψητό μήλο
Μια ενδιαφέρουσα επιλογή για γλυκό, χωρίς τις πολλές θερμίδες: Ψήσε ένα μήλο σε ένα ταψάκι και πρόσθεσε κανέλα. Το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ γευστικό, θα έχεις λάβει βιταμίνες και φυτικές ίνες και θα έχεις επιβαρυνθεί με μόλις 95 θερμίδες.

Τορτίγια με τυρί
Επίλεξε τορτίγια από καλαμπόκι ή αλεύρι ολικής άλεσης και πρόσθεσε απλώς μια φέτα τσένταρ με λίγα λιπαρά. Μπορείς να την ζεστάνεις στην τοστιέρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αυτό το είδες; Χορτοφαγικές και vegan διατροφικές πηγές της βιταμίνης Β-12

Smoothie με φράουλες
Βάλε στο μπλέντερ 1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι με λίγα λιπαρά και 2/3 του φλιτζανιού κατεψυγμένες φράουλες μαζί με μια παγάκια. Χτύπησε το και απόλαυσε ένα πολύ δροσερό και νόστιμο σνακ με μόνο 93 θερμίδες.

Καρότα με χούμους
Κόψε 2-3 καρότα σε μπαστουνάκια και βούτηξε τα σε 2 κουταλιές της σούπας χούμους.

Γιαούρτι με μέλι
Με μόνο 84 θερμίδες, θα έχεις χορτάσει και θα έχεις λάβει περίπου 24 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Έξι φλιτζάνια ποπ κορν
Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Προτίμησε ποπ κορν που ετοιμάζεται στην ειδική συσκευή που κάνει το καλαμπόκι να σκάει με αέρα και όχι με λάδι, για να απολαύσεις έξι ολόκληρα φλιτζάνια ποπ κορν με μόλις 100 θερμίδες.