4 λόγοι για να πίνεις γάλα πριν κοιμηθείς

22.09.2020
4 λόγοι για να πίνεις γάλα πριν κοιμηθείς
Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, είναι υγιές για τα οστά σoυ και έχει ακόμη περισσότερα οφέλη εάν το πίνεις πριν πας για ύπνο. Για παράδειγμα, μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς γρηγορότερα, να κοιμηθείς ήσυχα χωρίς να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας, ακόμη και να χάσεις κιλά! Και επειδή εμείς πιστεύουμε ότι η κατανάλωση ενός λαχταριστού ποτηριού γάλακτος πριν από το κρεβάτι είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο υγιεινή, σίγουρα θα το δοκιμάσουμε! Και υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι:

Το γάλα έχει ενώσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σου.

Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους και ζώα έχουν δείξει ότι το γάλα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ευκολότερα και γρηγορότερα. Η τρυπτοφάνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη διάθεσή σου, μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και επίσης λειτουργεί ως πρόδρομος για τη μελατονίνη.

Η μελατονίνη βοηθά στη ρύθμιση του κιρκαδικού σου ρυθμού και σε προετοιμάζει για ύπνο. Έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων μελατονίνης και τρυπτοφάνης μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη που μπορεί να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

Εάν έχεις φάει πολύ νωρίς πριν πας για ύπνο, μπορεί να έχεις πρόβλημα στον ύπνο όλη τη νύχτα. Εάν θέλεις να αποφύγεις να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας επειδή το στομάχι σου γουργουρίζει από την πείνα, δοκίμασε να πίνεις γάλα πριν κοιμηθείς.

Διάβασε και αυτό: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε βράδυ γάλα με κουρκουμά

Υπάρχει μια ψυχολογική ερμηνεία για να πίνεις γάλα πριν από τον ύπνο

Σε κάποιο βαθμό, το να πίνεις γάλα πριν κοιμηθείς μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς γιατί γίνεται ένα νυχτερινό τελετουργικό που σε βοηθά να χαλαρώσεις και να προετοιμαστείς να πας για ύπνο. Μια άλλη θεωρία είναι ότι το ζεστό γάλα θα μπορούσε να σου θυμίσει το ότι έπινες γάλα πριν κοιμηθείς όταν ήσουν παιδί και να σου ξυπνήσει καλές αναμνήσεις οπότε να σε ηρεμήσει.

Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Εάν τελικά πίνεις κάθε βράδυ γάλα για να σε βοηθήσει να κοιμηθείς, μπορεί να σε βοηθήσει και να χάσεις κιλά. Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να σε κάνει να προσθέσεις επιπλέον κιλά, οπότε η βελτίωση του ύπνου σου θα μπορούσε να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στο κανονικό σου βάρος. Επειδή το γάλα είναι επίσης γεμάτο με θρεπτικές πρωτεΐνες, είναι ένα καλό υποκατάστατο για σνακ αργά το βράδυ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να σε κάνει να αυξήσεις το βάρος σου.