Οι πρωινές συνήθειες που σου προσθέτουν κιλά

24.02.2020
Οι πρωινές συνήθειες που σου προσθέτουν κιλά
Μήπως όσα συνηθίζεις να κάνεις το πρωί δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις;

Είναι πλέον γνωστό σε όλους πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Παρόλα, αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι είτε μένουν νηστικοί είτε τρώνε κάτι στα γρήγορα. Οι επιλογές όμως που κάνεις το πρωί θα σηματοδοτήσουν όλη την υπόλοιπη ημέρα και θα επηρεάσουν το βάρος σου.

Δες και αυτό: Οι λόγοι για τους οποίους εξακολουθείς να πεινάς ακόμα και μετά το φαγητό

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα είναι καλό να αποφεύγεις να κάνεις το πρωί:

Προσθέτεις ζάχαρη και λιπαρές κρέμες στον καφέ ή στο τσάι

Ένα φλιτζάνι καφέ με σαντιγί μπορεί να είναι λαχταριστό, όμως θα σας προσθέσει και πολλές θερμίδες. Αντ αυτού, προτίμησε να πίνετε καφέ χωρίς ζάχαρη και λίγο γάλα ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με λίγο μέλι.

Τρως πρωινό πλούσιο σε λιπαρά

Θα χρειαστούν πολλές ώρες διάδρομο στο γυμναστήριο για να μπορέσεις να κάψεις τις θερμίδες που πήρες από ένα λιπαρό πρωινό γεύμα. Καλό είναι να επιλέγεις κάτι πιο ελαφρύ, όπως ένα μπολ γάλα με δημητριακά ή μια ομελέτα ή ένα τοστ.

Αυτό το είδες; Αλλαγές στο πότε ακριβώς τρώμε πρωινό και δείπνο μπορεί να μειώσουν το λίπος

Παραλείπεις το πρωινό

Όταν ξυπνάς, το σώμα σου έχει μείνει πολλές ώρες νηστικό, γι αυτό και χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Έτσι λοιπόν το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο. Επίσης εάν φύγεις από το σπίτι νηστική είναι πιο πιθανό να φας περισσότερο τις επόμενες ώρες μέσα στην ημέρα.

Παρακολουθείς τηλεόραση ενώ τρως πρωινό

Εάν παρακολουθείς τηλεόραση ενώ τρως, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και αν είναι, μπορεί να σε οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής.

Διάβασε επίσης: Σκέφτεσαι να γίνεις vegan; Ιδού 6 απαντήσεις στις βασικές ερωτήσεις σου