Πώς να περάσεις τις γιορτές χωρίς να πιεις

06.12.2019
Πώς να περάσεις τις γιορτές χωρίς να πιεις
Όποιος κι αν είναι ο λόγος σου, μπορείς να τα καταφέρεις

Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να μην πιεις αλκοόλ. Μεταξύ άλλων, το καλύτερο δέρμα, ο καλύτερος ύπνος, το λιγότερο άγχος και η απουσία του φόβου το πρωί να αναρωτιέσαι τι είπες - ή χειρότερα, σε ποιον το είπες.

Δες και αυτό: 5 τροφές για εγγυημένα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους!

Ίσως προσπαθείς να κάνεις μια πιο υγιή ζωή, ίσως έμεινες έγκυος, ίσως απλά να μην πίνεις. Επίσης, θα έχεις πιθανότατα παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι αγαπούν να προσπαθούν να σε κάνουν να παραστρατήσεις, αφού η αποχή κάνει κάποιους να αισθάνονται άβολα. Ίσως να τους κάνει να νιώθουν αμήχανα για τις δικές τους συνήθειες (ειδικά επειδή σχετίζονται με το ποτό), αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το θέμα τους, όχι δικό σου.

Έτσι, καθώς οι μέρες γεμάτες με κοινωνικές υποχρεώσεις πλησιάζουν, και όλα αυτά περιστρέφονται γύρω από το αλκοόλ , παρακάτω θα βρεις μερικές εύκολες συμβουλές για να βοηθήσεις τους άλλουν να υποστηρίξουν την επιλογή σου.

Αυτό το είδες; 8 υγιεινά σνακς που δεν είναι και τόσο υγιεινά

Ζήτα αυτό που θέλεις
Όταν κάποιος σου προσφέρει ένα ποτό, πες: "Όχι, ευχαριστώ, αλλά θα ήθελα το *τάδε* χυμό/ light αναψυκτικό". Τις περισσότερες φορές, οι άλλοι απλά θέλουν να σου προσφέρουν κάτι ή να σε κάνουν να νιώσεις ευπρόσδεκτη, και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι ακριβώς θα καταναλώσεις.

Μην απολογείσαι
Εάν αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις, μπορείς να τους τα πεις όλα ή τίποτα. Ένα απλό "δεν πίνω απόψε" θα πρέπει να αρκεί. Αυτό είναι πιο δύσκολο κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όταν προσπαθείς να κρατήσεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου χωρίς να δώσεις οποιεσδήποτε ενδείξεις. Αν θέλετε, μπορείς να πεις ότι παίρνεις αντιβίωση ή ότι έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις νωρίς την επόμενη μέρα. Μπορείς επίσης να μην πεις τίποτα, αφού δεν αφορά κανέναν άλλο πέρα από εσένα.

Βρες ένα μη αλκοολούχο ποτό που σου αρέσει
Μερικές φορές, το πραγματικό πρόβλημα είναι ο πειρασμός. Αντικατέστησε το ποτήρι σαμπάνια με λίγη σόδα, ένα ελαφρύ αναψυκτικό ή ένα virgin ποτό.

Διάβασε επίσης: Τροφές που μας κάνουν να... πεινάμε!