Σακούλες κάτω από τα μάτια: Οι 3 τροφές που τις προκαλούν και οι 4 που τις αποτρέπουν

01.11.2019
Σακούλες κάτω από τα μάτια: Οι 3 τροφές που τις προκαλούν και οι 4 που τις αποτρέπουν
Eίχες έναν καλό ύπνο, αλλά παρόλα αυτά ξύπνησες το πρωί με σακούλες κάτω από τα μάτια σου και αναρωτιέσαι γιατί. Λογικό. Λοιπόν, εκτός από την έλλειψη ύπνου, μπορεί να ευθύνονται και οι τροφές που τρως. Aς δούμε λοιπόν κάποια αθώα, καθημερινά τρόφιμα, που μπορούν να προκαλέσουν τις ενοχλητικές σακούλες.

Τρόφιμα που δημιουργούν σακούλες στα μάτια

Οι ντομάτες ανήκουν στην ομάδα των φυτών που ονομάζεται σολανίδες και περιέχουν σολανίνη. Η σολανίνη είναι γνωστό ότι προκαλεί φλεγμονή και πρήξιμο. Έτσι, εάν έχεις συχνά πρησμένα μάτια, δοκίμασε να αφαιρέσεις τις ντομάτες από το μενού σου. Εάν τα μάτια σου ξεπρηστούν, έχεις εντοπίσει τον ένοχο.

Αν είσαι αλλεργική στο σιτάρι, το κριθάρι ή τη σίκαλη ή έχεις δυσανεξία στη γλουτένη, τρώγοντας οτιδήποτε από αυτά τα πράγματα μπορεί να σου προκαλέσει πρήξιμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αποχαιρετήσεις τα προϊόντα με βάση το σιτάρι και να βρεις άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι πιο συχνή από ό, τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ο μέσος όρος είναι περίπου 65-70% του ενήλικου παγκόσμιου πληθυσμού. Και θυμήσου, τα αγαπημένα σου παγωτά είναι και αυτά γαλακτοκομικά προϊόντα!

Η ζάχαρη είναι από τις πιο φλεγμονώδεις ουσίες που μπορείς να φανταστείς. Προκαλεί φλεγμονή σε όλο το σώμα, αλλά γύρω από τα μάτια είναι πιο ορατή, επειδή το δέρμα είναι λεπτό και επιρρεπές στο πρήξιμο. Επίσης, ο περιορισμός της ζάχαρης ή η αποφυγή της έχει πολλά ακόμα οφέλη για την υγεία. Η τεχνητή ζάχαρη ή τα γλυκαντικά είναι εξίσου επικίνδυνα όταν πρόκειται για πρήξιμο.

Διάβασε επίσης: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; 7 λόγοι για τους οποίους τους βλέπεις και πώς να απαλλαγείς από αυτούς

Τρόφιμα που αποτρέπουν τις σακούλες στα μάτια

Ο μαϊντανός βοηθάει τα νεφρά να εξουδετερώσουν τα υπερβολικά υγρά από το σώμα. Επομένως, εάν έχεις τακτικά πρησμένα μάτια το πρωί, προσπάθησε να τον συμπεριλάβεις στα γεύματά σου.

Εάν οι σακούλες στα μάτια σου είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σου, ξεκίνα να τρως πλιγούρι βρώμης για πρωινό. Ένας ακόμα λόγος για τα πρησμένα μάτια μπορεί να είναι η δυσκοιλιότητα. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθά στη διευκόλυνση των κινήσεων του εντέρου, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο.

Αντί να τα τρως, τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των οφθαλμικών πρηξιμάτων με την εφαρμογή τους εξωτερικά. Κόψε το σε φέτες, τοποθέτησε το επάνω στα μάτια σου και άφησε το εκεί για περίπου 10 λεπτά. Οι μαύροι κύκλοι μπορούν ακόμα να προκληθούν από ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ και τα αβοκάντο είναι πλούσιο σε αυτή. Μόλις 28 γρ. αβοκάντο περιέχει 8% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης της βιταμίνης Κ. Τα αβοκάντο βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.

Τέλος, βάζοντας παγωμένες φέτες αγγουριού πάνω από τα μάτια σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φρεσκάρεις τα κουρασμένα μάτια σου και να αφαιρέσεις τις σακούλες. Βάλε τις φέτες πάνω στα μάτια σου για περίπου 15 λεπτά, και voila! Oι σακούλες θα πρέπει να έχουν εξαφανιστεί και τα μάτια σoυ να τα αισθάνεσαι πιο φρέσκα.