Ζάχαρη στοπ: Ιδού ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος για να την αντικαταστήσεις

25.10.2019
Ζάχαρη στοπ: Ιδού ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος για να την αντικαταστήσεις
Προσπαθείς να μειώσεις τη ζάχαρη; Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι ειδικοί λένε ότι μπορείς πραγματικά να πάθεις εξάρτηση από τα γλυκά και μάλιστα μπορεί να είναι παρόμοια με κάποια άλλη εξάρτηση ή εθισμό.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Και ειδικά αν κάνεις αυτό: Το γάλα με γεύση βανίλιας μπορεί πραγματικά να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σου (είτε πίνεις καφέ ή smoothie κ.λ.π.) και να σου φαίνεται πιο γλυκό από ότι είναι. Έτσι μπορείς να καταναλώνεις σημαντικά λιγότερα γλυκά πράγματα, που φτάνουν και μέχρι το 50%, όπως προέκυψε από μια πρόσφατη μελέτη.

Συμφωνείς ότι είναι το πιο cool και εύκολο κόλπο από ποτέ;

Ο λόγος για τον οποίο θα το λατρέψεις είναι επίσης εντυπωσιακός: είναι όλα στο άρωμα. Μπορείς να θυμηθείς τα παιδικά μπισκότα επειδή συσχετίζεις φυσικά το άρωμα της βανίλιας με τις πολύ γλυκές λιχουδιές. Αυτό σου επιτρέπει να γεύεσαι τη ζάχαρη ακόμη και όταν δεν υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα, όπως υποθέτουν οι ερευνητές.

Διάβασε και αυτό: Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε ένα λεπτό, από την Ελένη Πετρουλάκη

Χρησιμοποίησε αυτό το κόλπο με τα πάντα από τα κοκτέιλ (δοκίμασε να προσθέσεις μια πρέζα βανίλιας και χρησιμοποίησε λιγότερο απλό σιρόπι), το πρωινό σου (δοκίμασε γάλα με βανίλια ή ράντισε με εκχύλισμα βανίλιας αντί για ζάχαρη, ότι θες να φας σε γλυκό) και μπορεί να διαπιστώσεις ότι καταναλώνεις λιγότερη ζάχαρη χωρίς καν να το σκέφτεσαι. Τι γλυκό!