Τα τρόφιμα που θα επιτυχανύνουν το μαύρισμα σου

20.07.2019
Τα τρόφιμα που θα επιτυχανύνουν το μαύρισμα σου
Μαύρισε πιο γρήγορα τρώγοντας έξυπνα!

Λένε ότι είμαστε ό,τι τρώμε, αλλά τι ισχύει με την τροφή που καταναλώνουμε και το δέρμα μας, και πιο συγκεκριμένα το μαύρισμα μας;

Διάβασε επίσης: Τα σνακ που μπορείς να φας την επόμενη φορά που θα θέλεις κάτι γλυκό

Όταν καταναλώνεις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αυτό οδηγεί σε πιο υγιή και δυνατά μαλλιά, νύχια και δέρμα. Σύμφωνα με τη Δρ. Susan Stuart, τα φρούτα και λαχανικά με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα μπορούν να σου δώσουν φυσικό μαύρισμα. Αυτό οφείλεται στην καροτίνη ή βήτα καροτίνη που υπάρχει μέσα στις υπερτροφές του δέρματος και «ζεσταίνει» τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Αυτό το είδες; 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά

Μάθε παρακάτω ποιες συγκεκριμένες τροφές θα σε βοηθήσουν να επιταχύνεις το μαύρισμ σου:

Καρότα
Το δροσερό λαχανικό που μπαίνει σε όλες τις κλασικές συνταγές αλλά τρώγεται και σκέτο σαν σνακ. Όταν τα καταναλώνεις με μέτρο, το δέρμα αποκτά ένα φυσικό και υγιές μαύρισμα. Και αποτελεί την πρώτη επιλογή στις υγιεινές τροφές που μας βοηθούν να πάρουμε χρώμα.

Ελαιόλαδο
Αν και δεν περιέχει καροτενοειδή, αυτό που καταφέρνει είναι να δίνει ένα boost ενυδάτωσης για πιο υγιή και λαμπερή εμφάνιση.

Δες και αυτό: Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις πριν την παραλία

Σπανάκι και kale
Τα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά πρέπει να ενταχθούν στη διατροφή σου για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών είναι είναι ότι είναι το μυστικό για λαμπερό και πιο σκούρο δέρμα.

Ντομάτες, γλυκοπατάτες, πεπόνι και βερίκοκα
Αυτά τα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή (σαν τα καρότα) και συμβάλουν στο φυσικό σου μαύρισμα, εκτός από όλα τα άλλα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία σου.