Πραγματική μαρτυρία: Έχασε 38 κιλά μέσα σε έναν χρόνο και τα διατηρεί έναν χρόνο μετά

28.12.2019
Πραγματική μαρτυρία: Έχασε 38 κιλά μέσα σε έναν χρόνο και τα διατηρεί έναν χρόνο μετά
Ζευγάρι ξεκίνησε ταυτόχρονα τη δίαιτα keto. Στις 2 εβδομάδες ο σύζυγος εγκατέλειψε. Η σύζυγος συνέχισε και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Αμέτρητοι άνθρωποι "πίνουν νερό" στο όνομα της κετογονικής διατροφής, λέγοντας ότι έχασαν βάρος και έφτιαξε το σώμα τους ακολουθώντας αυτό το μοντέρνο πρόγραμμα χαμηλών υδατανθράκων και πλούσιων λιπαρών. Αλλά ο δρόμος μιας μητέρας προς την επιτυχία της keto diet ήταν εντελώς απροσδόκητος και όλα ξεκίνησαν από μια ασυνήθιστη πρόκληση από την πλευρά του συζύγου της.

Τον Ιούνιο του 2017, η Κeli Ricci και ο σύζυγός της, Τyler, έβαλαν ένα στοίχημα για να δουν ποιος θα μπορούσε να αντέξει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Η μητέρα η οποία έχει δύο παιδιά ζύγιζε τότε 94 κιλά και το βάρος της την έκανε να νιώθει άβολα. Έτσι αποδέχθηκε την πρόκληση.

Αρχικά, το ζευγάρι δεν ακολούθησε κάποια συγκεκριμένη διατροφή. Απλώς έκοψε τους περισσότερους υδατάνθρακες από τα γεύματά του, όπως το άμυλο και τη ζάχαρη. Αλλά όπως όποια από εσάς προσπάθησε να βγάλει τους υδατάνθρακες από τη διατροφή της, γνωρίζει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. O Tyler τελικά σταμάτησε στις δύο εβδομάδες αφού έχασε 4,5 κιλά. Η Κeli όμως αποφάσισε να συνεχίσει.

Διάβασε επίσης: Keto Diet: Οι πιο χρήσιμες οδηγίες για... αρχάριους

«Ήμουν ευχαριστημένη με την επιτυχία μου αφού έχασα μερικά κιλά, γι 'αυτό αποφάσισα να συνεχίσω», είπε η Keli στο Health. Σύντομα, ακολούθησε την ολοκληρωμένη keto diet η οποία δεν διέφερε από όσα έτρωγε μέχρι τότε. «Καθώς έψαχνα για συνταγές χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και έμπνευση για φαγητό, συνέχισα να βλέπω πράγματα για την κετογονική δίαιτα και άρχισα να κάνω λίγες αλλαγές για να μπω στην κέτωση» .(Η κέτωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία στην οποία μπαίνει ο οργανισμός όταν δεν καταναλώνει υδατάνθρακες).

Στην κέτωση, το σώμα καίει λίπος για καύσιμα αντί για τους αποθηκευμένους υδατάνθρακες. Βάζοντας το σώμα σου σε κατάσταση κέτωσης που είναι ένας από τους στόχους της κετογονικής δίαιτας, προβλέπεται ότι θα λαμβάνεις το 75% έως 90% των ημερήσιων θερμίδων σου από το λίπος, το 6% έως 20% από τις πρωτεΐνες και το 2% έως 5% από τους υδατάνθρακες.

Μέχρι το Μάιο του 2018, το βάρος της Keli από 94 κιλά πήγε στα 56! Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, έχει διατηρήσει το βάρος της τρώγοντας κυρίως τυρί, κοτόπουλο, μπριζόλες και λαχανικά. Στο μεταξύ, παρακολουθεί την καθημερινή πρόσληψη τροφής της με ένα app για απώλεια βάρους και παραμένει δραστήρια με το να εργάζεται και να παίζει με τα δύο παιδιά της.

Αυτό το διάβαεσες; Ο απλός τρόπος για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές σου

«Ποτέ δεν είχα φτάσει σε σημείο στη ζωή μου να αισθάνομαι άνετα με το βάρος μου, και προσπάθησα να το χάσω τόσες φορές και τα παρατούσα», λέει η Keli. «Δεν μπορώ πραγματικά να πω γιατί ήταν πιο εύκολο αυτή τη φορά, αλλά υποθέτω ότι συνέβη επειδή αισθάνθηκα έτοιμη». Μόλις άκουσα για την keto diet και άρχισα να πηγαίνω από μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες στην κετογονική, άρχισα πραγματικά να απολαμβάνω τα γεύματά μου. Η πολύ μεγάλη επιτυχία της απώλειας βάρους μου ήταν αυτή που με ώθησε να συνεχίσω»!