Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να πιεις αυτές τις γιορτές

14.12.2018
Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να πιεις αυτές τις γιορτές
Χριστούγεννα χωρίς αλκοόλ; Κι όμως, γίνεται!

Είτε προσπαθείς να αποτοξινωθείς από το αλκοόλ για λόγους υγείας είτε θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου, είναι δύσκολο να περάσεις την εποχή των γιορτών απέχοντας από όλη αυτήν την εορταστική ατμόσφαιρα χωρίς ένα ποτήρι με ποτό στο χέρι σου.

Αν λοιπόν σκοπεύεις να περάσεις τις φετινές γιορτές μακριά από το αλκοόλ, ιδού τι πρέπει να κάνεις:

Δες και αυτό: 8 εύκολα και υγιεινά σνακ για ξεγελάσεις έξυπνα την πείνα σου

1. Πες ξεκάθαρα αυτό που θέλεις

Όταν κάποιος σου προσφέρει ένα ποτό πες «Όχι, ευχαριστώ, θα ήθελα όμως ένα...». Τις περισσότερες φορές μια τέτοια πρόταση κρύβει τη διάθεση του οικοδεσπότη να φροντίσει τις ανάγκες σου ως καλεσμένου, οπότε μπορείς να εκφράσεις αυτό ακριβώς που θες.

2. Μην απολογείσαι και μην εξηγείς

Ακόμα κι αν κάποιος αρχίσει να κάνει ερωτήσεις σχετικά με το γεγονός ότι αρνήθηκες ένα ποτό, μη νιώσεις αναγκασμένη να δώσεις εξηγήσεις. Πες κάτι απλό όπως «Απόψε δεν πίνω». Αν η επιλογή σου για αποχή έχει να κάνει με μια εγκυμοσύνη και δεν νιώθεις έτοιμη να την αποκαλύψεις, πες ότι παίρνεις αντιβίωση ή πως έχεις meeting το επόμενο πρωί.

Αυτό το είδες; Προσέχεις τη διατροφή σου; 5 σνακ για απόλαυση χωρίς τύψεις

3. Βρες μια καλή εναλλακτική

Μερικές φορές, το πρόβλημα με το να μην παραστρατήσεις από τις επιλογές σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση είναι να βρεις ένα μη αλκοολούχο ποτό που απολαμβάνεις εξίσου και να επιλέγεις αυτό σε κάθε περίσταση.

4. Θυμήσου γιατί το κάνεις

Θυμάσαι τις εποχές που ξυπνούσες μετά από πάρτι, με πονοκέφαλο και ναυτία; Τώρα που έχεις αφήσει αυτές τις μέρες πίσω σου, δες τη θετική πλευρά, αφού μπορείς να απολαύσεις τα βράδια σου διαφορετικά, οργανώνοντας κάτι όμορφο για τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής και να επωφεληθείς από όλα τα θετικά που σου προσφέρει η αποχή σου.

Δες και αυτό: 5 συμβουλές για να φας στις γιορτές και να μην το μετανιώσεις!