Αυτό είναι το λαχανικό που θα σε κρατήσει υγιή μέσα στον χειμώνα

26.11.2018
Αυτό είναι το λαχανικό που θα σε κρατήσει υγιή μέσα στον χειμώνα
Μπορεί να μην έχει περάσει από το μυαλό σου όμως τα στοιχεία παρακάτω θα σε πείσουν!!!

Ο χειμώνας δεν είναι ποτέ καλή εποχή για δίαιτα. Το κρύο σου ανοίγει την όρεξη και σε κάνει πιο νωχελική γενικότερα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να παραμείνεις υγιής κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών αν συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά του περισσότερα μανιτάρια. Ναι, τα μανιτάρια, το νόστιμο αυτό λαχανικό, που πραγματικά δεν μοιάζει καθόλου με λαχανικό.

Διάβασε κι αυτό: Απαγορεύτηκε το μαρούλι σε ΗΠΑ και Καναδά -Φόβοι για επιδημία

Μιλώντας στο Prima.co.uk, ο Λονδρέζος personal trainer και ιδρυτής του Fitness Right Path, Keith McNiven αποκάλυψε τα πέντε tips του για να μην αρρωστήσεις αυτό το χειμώνα και ο ένας τρόπος ήταν να τρως περισσότερα μανιτάρια.

«Είτε σου αρέσουν ως γεύση,είτε όχι, γεγονός είναι ότι τα μανιτάρια είναι γεμάτα από μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών και βιταμινών που τα καθιστούν εξαιρετική επιλογή για χρήση στη χειμερινή κουζίνα» αποκάλυψε ο Keith.

Χωρίς λιπαρά και χοληστερόλη, χαμηλά σε νάτριο και θερμίδες τα μανιτάρια μπορούν να μαγειρουτούν με πολλούς τρόπους και να σου χαρίσουν τα πολλά κάι σημαντικά οφέλη τους.

Διάβασε κι αυτό: Αυτή η καυτερή μανιταρόσουπα μπαίνει στα best of the best του χειμώνα

Τα μανιτάρια είναι η κορυφαία πηγή αντιοξειδωτικών, περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, σε προστατεύουν από τη φθορά της γήρανσης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε κρατάνε υγιή κυρίως το χειμώνα που κυκλοφορούν πολλές ιώσεις.

Είναι επίσης η καλύτερη πηγή σεληνίου που προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, μειώνει τα προβλήματα του θυρεοειδούς και ενισχύει τη γονιμότητα.

Γεμάτα με βιταμίνες Β, χαλκό και κάλιο, τα μανιτάρια είναι ιδανικά για το χειμερινό καιρό, μπορείς να τα βάλεις σε ομελέτες, ζυμαρικά ενώ αποτελούν το τέλειο υποκατάστατο του κρέατος.

Άλλοι τρόποι για να παραμείνεις υγιής αυτά τα Χριστούγεννα είναι να εντάξεις στη διατροφή σου τα πράσινα λαχανικά όπως και τα χόρτα, τα οποία ενισχύουν και αυτά το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Δυστυχώς για όσους τεμπελιάζουν ακόμη και ελπίζουν να μην ακούσουν κάτι σχετικό, η άσκηση είναι για άλλη μια φορά το κλειδί για τη διατήρηση της υγείας μας, ακόμα και οι δουλειές στο σπίτι για 20 λεπτά την ημέρα, μπορούν να σε βοηθήσουν από το να μην κάνεις τίποτα απολύτως.