Νέα έρευνα δείχνει ότι ορισμένες χημικές ουσίες στα τρόφιμα, ακόμα και σε φαινομενικά υγιεινές επιλογές, όπως το άπαχο κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά, θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν το σώμα μας να αποθηκεύσει λίπος.
Αυτές οι τοξίνες γνωστές και ως ομπεσογόνα, διαταράσσουν τη λειτουργία των ορμονών μας, ενώ άλλες επηρεάζουν την κατάσταση του εντέρου, προκαλώντας μια ανισορροπία των καλών και κακών βακτηρίων. Η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε μπερδεμένα αισθήματα πείνας, μείωση του μεταβολισμού, καθώς και στην αύξηση των λιποκυττάρων και την αποθήκευση λίπους, καταστάσεις που όλες μαζί ή η κάθε μία χωριστά, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Ακόμη χειρότερα, αυτά τα ομπεσογόνα έχουν επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και της υψηλής χοληστερόλης.
Η συνέχεια στο itrofi.gr