Το νέο food trend που έχει κατακτήσει τα social media και σου κάνει καλό!

17.07.2018
Το νέο food trend που έχει κατακτήσει τα social media και σου κάνει καλό!
Αυτό είναι το "fruitcuterie" και γιατί θα σε... ομορφύνει αυτό το καλοκαίρι!

Επιτέλους! Ένα instagram trend που δεν θα ομορφύνει μονάχα το feed σου αλλά και εσένα την ίδια. Για συντομία το βαφτίσαμε "fruitcuterie" και μια εικόνα αρκεί για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Οι επιφάνειες κοπής από φυσικό ξύλο, σχιστόπετρα ή μάρμαρο είναι ο,τι πιο μοντέρνο και κομψό στην art de la table και συνήθως φιλοξενεί ποικιλίες από αλλαντικά και τυριά. Μιας όμως που το καλοκαίρι απαιτεί μια πιο... συντηρητική διατροφή και παράλληλα, η vegetarian/ vegan κουλτούρα εξαπλώνεται με ταχύτητα, ένα νέο είδος "ποικιλίας" έχει κάνει την εμφάνισή του στο instagram.

Διάβασε ακόμη: Ώρα για διατροφή! Τα 3 φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

Τα καλοκαιρινά φρούτα γίνονται οι πρωταγωνιστές της καλοκαιρινής διατροφής και συμμαχούν μαζί με τυριά και ξηρούς καρπούς σε πολύχρωμους, ευφάνταστους συνδυασμούς! Είναι πιο όμορφα από κάθε άλλο πιάτο στο τραπέζι και εκπληκτικά εύκολα και γρήγορα στην παραγωγή τους.

Γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, πρωτείνες, καλά λιπαρά και, φυσικά, νερό θα σε κρατήσουνε ενυδατωμένη ολόκληρη την ημέρα βοηθώντας παράλληλα στην διατήρηση του βάρους σου κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά και στην άμυνα της επιδερμίδας σου απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου!

Τι άλλο να ζητήσεις από ένα instagram food trend;! Δες παρακάτω 4 εναλλακτικούς τρόπους να φτιάξεις το δικό σου fruitcuterie!

#1 Φρούτα και λαχανικά με ψωμί, μπέικον, granola και μέλι για ένα θρεπτικό πρωινό ή brunch!

#2 Με φρούτα και σπιτικές γρανίτες σε κάθε φρουτένιο χρώμα για ένα απογευματινό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

#3 Διάφορα berries με αλλαντικά, τυριά, ντοματίνια και ελιές για ιταλική ατμόσφαιρα!

#4 Εποχιακά φρούτα με τυριά και βρώσιμα λουλούδια για τις πιο gourmet νύχτες στην βεράντα