Πώς το να μην τρως μετά τις 8 το βράδυ κάνει κακό στην υγεία σου

12.05.2018
Πώς το να μην τρως μετά τις 8 το βράδυ κάνει κακό στην υγεία σου
Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως όταν θέλεις να χάσεις καλά, το φαγητό μετά τις 8 το βράδυ είναι απαγορευτικό. Οποιοδήποτε φαγητό, ακόμα και ένα μικρό σνακ.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ό,τι φαγητό καταναλώσουμε εκείνη την ώρα αποθηκεύεται σαν λίπος στον οργανισμό μας, καθώς από το σημείο εκείνο μέχρι τον βραδινό μας ύπνο, η σωματική μας δραστηριότητα είναι περιορισμένη.

Κατά πόσο ισχύουν, όμως, όλα αυτά;

Όπως υποστηρίζει πληθώρα διατροφολόγων, η τακτική αυτή μόνο σωστή δεν μπορεί να θεωρηθεί για τον απλό λόγο πως ο οργανισμός δεν είναι σωστό να μένει για τόσες πολλές ώρες χωρίς τροφή. Ειδικά στην περίπτωση που ένας άνθρωπος δεν κοιμάται από τις 9 το βράδυ, το να στερηθεί την τροφή του για τουλάχιστον 12 ώρες μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει.

Δυστυχώς, αρκετές από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη τακτική στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος. Αποτέλεσμα; Πείνα, έλλειψη συγκέντρωσης εξάντληση και απώλεια όρεξης για οποιαδήποτε δραστηριότητα το επόμενο πρωί.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως οι θερμίδες που θα καταναλώσουμε το βράδυ δεν είναι να σε θέση να μας προσθέσουν κιλά, αν όλη την υπόλοιπη ημέρα δεν έχουμε λάβει τις απαραίτητες θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά.

Συνεπώς, αν θέλεις να χάσεις βάρος η λύση δεν είναι να μένεις πεινασμένη όλο το βράδυ. Μοίρασε τα γεύματά σου σωστά και δεν έχεις να χάσεις!