Super τροφές για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά

21.04.2018
Super τροφές για τέλειο δέρμα και υγιή μαλλιά
Όλες μας ψάχνουμε τα τέλεια προϊόντα ώστε να εξασφαλίσουμε υγεία και όμορφα στα μαλλιά ,τα νύχια και το δέρμα μας .Βέβαια να ξέρεις πως η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών δεν γίνεται μόνο όταν επενδύεις οικονομικά σε αυτή, αλλά παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και η διατροφή σου.

Εστίασε σε σούπερ τροφές για να αποκτήσεις υγιή μαλλιά και δέρμα που τόσο πολύ θες. Έχει σημαντικό ρόλο στη καθημερινότητα σου να λάβεις υπόψη σου την επίδραση που έχουν κάποια τρόφιμα στην εμφάνισή σου. Εάν επιθυμείς λαμπερά μαλλιά ή πιο λαμπερή επιδερμίδα μπορείς να την αποκτήσεις. Διάβασε παρακάτω ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν...

Φράουλες

Τα αγαπημένα φρούτα των περισσότερων γυναικών είναι γεμάτα με βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά. Η φράουλα εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες -οι οποίες μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης- να επιδράσουν στο δέρμα. Οι Βοηθούν επίσης στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, ενώ το σαλικυλικό οξύ που περιέχουν είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για το πρόσωπο.

Βρώμη

Η βρώμη γεμάτη με κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε. Τα συγκεκριμένα συστατικά βοηθούν το δέρμα σου να λάμπει. Είναι επίσης καλή για εκείνους που νιώθουν αγχωμένοι, είναι μια πολύ καλή τροφή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Αβοκάντο

Περιέχει αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, ενώ ανησυχείς για τις ρυτίδες θα γίνει σύμμαχος σου. Μια ιδέα είναι να ψιλοκόψεις μισό αβοκάντο και να το προσθέσεις στη σαλάτα ή στο σάντουιτς σου.


Κολοκυθόσποροι

Κι όμως είναι σούπερ τροφή για την φροντίδα της ομορφιάς σου. Οι κολοκυθόσποροι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά διότι περιέχουν υψηλά επίπεδα ψευδάργυρου και βιταμίνης Ε. Βοηθούν να καθαρίσει το σώμα σου από άχρηστες ουσίες, έτσι το δέρμα θα αποκτήσει πιο ομοιόμορφη απόχρωση, θα μειωθούν οι δυσχρωμίες και οι κηλίδες και η επιδερμίδα σου θα ανανεώνεται καλύτερα.

Σολομός

Όλες ξέρουμε πόσο ωφέλιμο είναι να τρώμε ψάρια και ιδιαίτερα σολομό. Είναι πολύ πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα τα οποία κρατούν το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο, επίσης το σελήνιο που περιέχει βοηθά στην προστασία από την ηλιακή έκθεση. Επιπλέον συμβάλλει στο σχηματισμό της βιταμίνης D που βοηθά τα δόντια και τα οστά σου να παραμένουν δυνατά.

Καρύδια

Είναι στην κορυφή της λίστας για τα μαλλιά σου. Αν είναι άτονα και θαμπά τα καρύδια είναι η λύση. Η βιταμίνη Ε και τα ω3 λιπαρά οξέα των καρυδιών θα βελτιώσει την υγεία των μαλλιών και θα κάνει το δέρμα και τα μάτια σου να δείχνουν πιο λαμπερά