Δίαιτα – γροθιά στο λίπος: Εσύ ακόμα να γνωρίσεις την Ζone Diet των 1.200 θερμίδων;

29.03.2018
Δίαιτα – γροθιά στο λίπος: Εσύ ακόμα να γνωρίσεις την Ζone Diet των 1.200 θερμίδων;
Πώς θα σου φαινόταν αν δοκίμαζες μία δίαιτα που θα σου εξασφάλιζε σημαντική απώλεια λίπους ήδη από την πρώτη εβδομάδα; Και μάλιστα χωρίς να επηρεάσει στο ελάχιστο τον μυϊκό σου ιστό;

Πριν βιαστείς να πεις πως πρόκειται για κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό, ήρθε η ώρα να μάθεις τα απαραίτητα για τη δίαιτα που αυτή τη στιγμή κάνει θραύση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος για τη λεγόμενη «Ζone Diet».

Πρόκειται για έμπνευση του γνωστού βιοχημικού Barry Sears, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, η οποία θα εξασφαλίζει στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, θα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και παράλληλα θα βοηθά καθέναν από εμάς να μην εξαντλείται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για γρήγορη απώλεια βάρους.

Η συγκεκριμένη δίαιτα των 1.200 θερμίδων για τις γυναίκες και 1.500 θερμίδων για τους άντρες, βασίζεται στο πλάνο διατροφής 30 – 40 – 30 που σημαίνει ότι κάθε γεύμα αποτελείται από 30% πρωτεΐνη, 40% υδατάνθρακες και 30% λίπος, συνδυασμός – γροθιά στο συσσωρευμένο λίπος.

Διατροφικό πλάνο

Η Zone Diet περιλαμβάνει τρία γεύματα και δύο σνακ ημερησίως.

Όλα αυτά, με μία πηγή άπαχης πρωτεΐνης (στήθος κοτόπουλου, σολομός), μία πηγή υδατανθράκων (λαχανικά) και μία πηγή «καθαρού» λίπους (ελαιόλαδο, καρύδια).

Δυστυχώς, τα ζυμαρικά και το ψωμί πρέπει να ελαττωθούν σημαντικότατα, ενώ απαιτείται τεράστια προσοχή στη ζάχαρη που καταναλώνουμε μέσω των φρούτων.

Όπως σε κάθε δίαιτα, πάντως, έτσι και σε αυτή, ορισμένοι διατροφολόγοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους. Στην περίπτωση που αποφασίσεις να τη δοκιμάσεις, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου προκειμένου να μην αφυδατωθείς και να μπορέσεις να τη διαμορφώσεις σωστά ανάλογα με τις δικές σου, προσωπικές ανάγκες.

Και μην ξεχνάς: Το θέμα δεν είναι να πεινάς, αλλά να τρέφεσαι σωστά.