Συνδύασε τροφές για ακόμα πιο υγιεινή διατροφή

17.03.2018
Συνδύασε τροφές για ακόμα πιο υγιεινή διατροφή
Ακόμα κι αν ξέρεις ποιες τροφές σου κάνουν καλό υπάρχει ένας τρόπος ακόμα για να κάνεις τα γεύματα σου πιο υγιεινά.

Μπορείς να ταιριάξεις κάποιες τρόφες και να τις κάνεις βόμβα θρεπτικών συστατικών. Ο διαιτολόγος Brigitte Zeitlin, αποκαλύπτει πως ορισμένα συστατικά συνεργάζονται για ακόμη πιο δυνατά αποτελέσματα στην υγιεινή διατροφή.

Αυτά είναι τα ζευγάρια 5 καλής διατροφής:


Κουρκουμάς και μαύρο πιπέρι

Οι πιθανότητες είναι πολλές να ξέρεις ήδη τα τρελά θεραπευτικά οφέλη του κουρκουμά. Είναι ο χειρότερος εχθρός της φλεγμονής. Και αποδεικνύεται ότι μπορείς να το βάλεις στα τρόφιμα συνδυάζοντάς το με μαύρο πιπέρι για ακόμα πιο ισχυρή δράση. "Η πιπεριίνη είναι το δραστικό συστατικό του μαύρου πιπεριού. Επιβραδύνει στην πραγματικότητα το ρυθμό που το σώμα μεταβολίζει το κουρκουμά, έτσι ώστε να να απορροφηθεί καλύτερα. Και αυτό σημαίνει ότι παίρνεις ακόμα περισσότερες από αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες. Εάν μαγειρεύεις με κουρκουμά μπορείς να τον ανακατέψεις με μαύρο πιπέρι απευθείας. Επίσης μπορείς να πάρεις τον κουρκουμά σε μορφή συμπληρώματος, αναζητήστε το στα φαρμακεία

 

Matcha & μαύρο πιπέρι


Το μαύρο πιπέρι δεν βοηθά μόνο μαζί με τον κουρκουμά.Σου προσφέρει επιπλέον οφέλη και από μόνο του. Ο Zeitlin διατροφολόγος, λέει ότι λειτουργεί επίσης και με το matcha.Το Matcha είναι πραγματικά υψηλό σε ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται EGCG και η πιπερίνη του μαύρου πιπεριού έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το σώμα μας να αυξήσει την απορρόφηση του αντιξειωδοτικού. Με λίγο πιπέρι είσαι σε θέση να απορροφήσεις περισσότερα από το ισχυρό αντιοξειδωτικό matcha.

Σπανάκι & αβοκάντο


Ενώ μερικοί μπορεί να υποστηρίζουν ότι τα αβοκάντο έχουν αρκετά λιπαρά τα οποία όμως είναι καλά, υπάρχει και ένας λόγος ακόμα για να τα τρως. Τα υγιή λίπη, όπως του αβοκάντο, μας βοηθούν να απορροφήσουμε βιταμίνες όπως οι βιταμίνες Α, D, E και K. Οι βιταμίνες στη συνέχεια αποθηκεύονται στο λίπος μας, έτσι έχουμε μια άφθονη προσφορά για να αξιοποιήσουμε όταν τις χρειαζόμαστε.Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα φύλλα όπως το σπανάκι είναι γεμάτα με βιταμίνη Κ, απαραίτητη θρεπτική ουσία για την προστασία του σώματος από τη φθορά (ειδικά αν εργάζεστε πολύ) και τη ρύθμιση της ροής του αίματος. Βεβαιώσου ότι έχεις τα μέγιστα οφέλη προσθέτοντας υγιή λίπη στη σαλάτα σου, όπως το ελαιόλαδο, τα καρύδια ή φυσικά το προαναφερθέν αβοκάντο.


Ντομάτα & ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο δεν δίνει μόνο γεύση στα φαγητά αλλά μπορεί να έχει οφέλη μόνο του αλλά και με τις ντομάτες. "Οι ντομάτες είναι υψηλές σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό, και το ελαιόλαδο αυξάνει πραγματικά το επίπεδο αυτής. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι η αγαπημένη των γιατρών. Ο συνδιασμός λειτουργεί είτε με τις ψημένες ντομάτες είτε με τις ωμές.



Κεράσια και μαύρη σοκολάτα

Αυτός είναι ένας από τους αγαπημένους συνδυασμούς υγείας όλων των εποχών. Η μαύρη σοκολάτα είναι υψηλή στα αντιοξειδωτικά, η μία από τις οποίες είναι catechin, η οποία βρίσκεται επίσης στο πράσινο τσάι. Και τα κεράσια έχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται quercetin που είναι ένα ισχυρό αντιισταμινικό, το οποίο είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση αλλεργιών και κρυολογήματος. Όταν τα συνδυάζεις, βοηθάς να απορροφήσει καλύτερα το ένα τ' άλλο. " Αυτό το γευστικό ζεύγος είναι καλό για την καρδιά και διατηρεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα σε καλά επίπεδα. Εξάλλου ποιός δεν αγαπάει ένα επιδόρπιο με οφέλη;