Αμύγδαλα για επίπεδη κοιλιά & 5 tips για τέλειο δέρμα

18.02.2015
Τα άτομα που στο πλαίσιο δίαιτας αδυνατίσματος τρώνε σχεδόν καθημερινά 20 αμύγδαλα άψητα, ανάλατα και με τη φλούδα τους, είτε όπως έχουν είτε αφού πρώτα τα μουλιάσουν σε νερό για να γίνουν πιο εύπεπτα, επιτυγχάνουν μεγαλύτερη μείωση λίπους και πόντων από την περιοχή της κοιλιάς συγκριτικά με όσους τα καταναλώνουν πιο αραιά ή καθόλου.

Τα αμύγδαλα διαθέτουν υψηλό δείκτη κορεσμού, περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε, είναι πλούσια σε μαγνήσιο που συμβάλλει στη μείωση του άγχους, δεν προκαλούν υπερπαραγωγή ινσουλίνης, ενώ έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.

5 σούπερ συνδυασμοί για τέλειο δέρμα

1. Καρότο στον ατμό + Ελαιόλαδο ωμό: Το ελαφρύ μαγείρεμα του καρότου μαλακώνει τις φυτικές του ίνες και βοηθά να απελευθερωθούν μέσα στον οργανισμό μεγαλύτερες ποσότητες των καροτένιων που περιέχει, ενώ τα λιπαρά του ελαιολάδου αυξάνουν περαιτέρω την απορρόφησή τους.

2. Πράσινα λαχανικά + Κολοκυθόσποροι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πηγές αντιοξειδωτικών που χρειάζονται οπωσδήποτε μια ποσότητα λίπους για να απορροφηθούν καλύτερα, κάτι που εξασφαλίζει η ψίχα των κολοκυθόσπορων που είναι πηγή ωφέλιμων λιπαρών.

3. Σαρδέλες + Σάλτσα ντομάτας: Η επεξεργασία της φρέσκιας ντομάτας αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπένιου και των άλλων καροτενοειδών που περιέχει, ενώ τα λιπαρά των σαρδελών προάγουν την απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

4. Σολομός + Λαδολέμονο: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ο χυμός φρέσκου λεμονιού είναι πηγές αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη E και η βιταμίνη C αντίστοιχα, τα οποία προστατεύουν τα ευάλωτα στην οξείδωση ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός.

5. Χυμός κερασιού + Αμύγδαλα: Ο συνδυασμός της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών από τα κεράσια με τα αμινοξέα, τη βιταμίνη Ε και τα ακόρεστα λιπαρά από τα αμύγδαλα δημιουργεί ένα κοκτέιλ διατροφικών στοιχείων με ισχυρότερη προστατευτική και αναπλαστική δράση, ιδιαιτέρως ευεργετική για το ταλαιπωρημένο δέρμα.