SEX

Harvard: 7 συμβουλές για καλύτερο σεξ ενώ μεγαλώνεις

28.07.2024
Harvard: 7 συμβουλές για καλύτερο σεξ ενώ μεγαλώνεις
ΠΗΓΗ:Image by freepik
Υπάρχουν τρόποι να απολαμβάνεις το σεξ καθώς μεγαλώνεις. Διάβασε παρακάτω.

Οι αλλαγές που υφίσταται το σώμα μας με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειώσουν την ένταση και την ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Ωστόσο, η ωριμότητα, η αυξημένη αυτοπεποίθηση και οι καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες μπορούν να προσφέρουν μια πιο πλούσια και ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία. Παρακάτω παραθέτουμε 7 συμβουλές από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Harvard για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή μεγαλώνοντας.

1. Σεξουαλική εκπαίδευση:

Υπάρχει πληθώρα αξιόλογων υλικών αυτοβοήθειας για διάφορα σεξουαλικά θέματα. Αναζητήστε στο διαδίκτυο ή στο βιβλιοπωλείο σας και επιλέξτε αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε να διαβάσετε και να συζητήσετε αυτά τα υλικά με τον/την σύντροφό σας, ακόμα και να υπογραμμίσετε αποσπάσματα που σας αρέσουν για να τα δείξετε ο ένας στον άλλο.

2. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Με την ηλικία, οι σεξουαλικές αντιδράσεις επιβραδύνονται. Δημιουργήστε ένα ήσυχο και άνετο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς για το σεξ. Κατανοήστε ότι οι αλλαγές στο σώμα σας απαιτούν περισσότερο χρόνο για να διεγερθείτε και να φτάσετε σε οργασμό.

3. Χρησιμοποιήστε λιπαντικά

Η κολπική ξηρότητα που εμφανίζεται κατά την περιεμμηνόπαυση μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση λιπαντικών υγρών και τζελ, αποφεύγοντας έτσι το επώδυνο σεξ. Εάν τα λιπαντικά δεν είναι αποτελεσματικά, συζητήστε άλλες επιλογές με τον γιατρό σας.

4. Συναισθηματική και σωματική επαφή

Παρά την κούραση ή την ένταση, τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του συναισθηματικού και σωματικού δεσμού με τον/την σύντροφό σας.

5. Η τέχνη του αγγίγματος

Οι τεχνικές αισθητικής εστίασης που χρησιμοποιούν οι σεξοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σωματικής οικειότητας. Υπάρχουν πολλά βιβλία αυτοβοήθειας και εκπαιδευτικά βίντεο που προσφέρουν παραλλαγές αυτών των ασκήσεων. Ζητήστε από τον/την σύντροφό σας να σας αγγίξει με τον τρόπο που θα ήθελε να τον/την αγγίζουν.

6. Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις

Αναπτύξτε ένα ρεπερτόριο διαφορετικών σεξουαλικών στάσεων για να προσθέσετε ενδιαφέρον στη σεξουαλική σας ζωή και να ξεπεράσετε τυχόν προβλήματα. Για παράδειγμα, η αυξημένη διέγερση στην κλειτορίδα μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να φτάσει σε οργασμό.

7. Δώστε προτεραιότητα στην επικοινωνία

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας για τις σεξουαλικές σας ανάγκες και επιθυμίες είναι κρίσιμη για μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μην διστάζετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και να ζητάτε αυτό που χρειάζεστε.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε μια πιο πλούσια και ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία καθώς μεγαλώνετε.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.07.2024 - 18:27