Γιατί οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση; Οι 5 πιο βασικοί λόγοι...

25.07.2024
Γιατί οι άντρες φοβούνται τη δέσμευση; Οι 5 πιο βασικοί λόγοι...
Image by halayalex on Freepik
Σε καμία περίπτωση δεν τους δικαιολογούν.

Η ιδέα της δέσμευσης σε μια σχέση μπορεί να φαίνεται ιδανική όταν βλέπουμε ευτυχισμένα ζευγάρια γύρω μας, αλλά η πραγματικότητα συχνά αποδεικνύεται πιο περίπλοκη. Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες από την ηλικία των 25 και μετά αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά το γάμο και τα παιδιά, πολλοί άντρες φαίνονται απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τον τρόπο ζωής τους που θυμίζει εφηβεία. Ας εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι άντρες φοβούνται τον όρο...δέσμευση.

Φοβούνται την αποτυχία: Οι γυναίκες συχνά προσεγγίζουν τον έρωτα με αυθορμητισμό και παρορμητισμό, κάτι που πολλοί άντρες διστάζουν να κάνουν. Ακόμα κι αν περνούν υπέροχα μαζί σας, η ιδέα ότι η σχέση μπορεί να μην έχει καλή κατάληξη τους κάνει να διστάζουν να βάλουν την ταμπέλα της σχέσης. Η αβεβαιότητα για το μέλλον συχνά τους αποτρέπει από το να επενδύσουν συναισθηματικά σε κάτι που μπορεί να μη διαρκέσει.

Δεν θέλουν να χάσουν την ελευθερία τους: Πολλοί άντρες μπορεί να σας αγαπούν και να σας θεωρούν σημαντική στη ζωή τους, αλλά η σκέψη ότι δεν θα έχουν άλλες ερωτικές εμπειρίες τους φοβίζει. Η πιθανότητα να μη μπορούν να εξερευνήσουν άλλες σχέσεις στο μέλλον μπορεί να τους κάνει να αποφεύγουν τη δέσμευση. Δεν μπορούν την μονιμότητα.

Φοβούνται τη ρουτίνα: Τους αρέσει να σας βλέπουν περιποιημένες και ελκυστικές, αλλά η πραγματικότητα της καθημερινότητας μπορεί να τους τρομάζει. Αν δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν όλες τις πτυχές σας, τότε ίσως δεν είναι οι κατάλληλοι για μια σοβαρή σχέση.

Η επιρροή των φίλων: Οι φίλοι είναι συχνά πολύ σημαντικοί για τους άντρες και η άποψή τους μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις τους. Αν οι περισσότεροι φίλοι τους είναι ελεύθεροι και χωρίς δεσμεύσεις, είναι πιθανό να διστάζουν να κάνουν το επόμενο βήμα σε μια σοβαρή σχέση, φοβούμενοι ότι θα είναι πλέον διαφορετικοί απο την παρέα και θα χάνουν πράγματα και στιγμές!

Εγωισμός: Ο εγωισμός μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αν κάποιος άντρας ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του ευχαρίστηση και δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, τότε είναι πιθανό να αποφεύγει τη δέσμευση για να διατηρήσει τον έλεγχο στη ζωή του. Αν έχετε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις σας και εκείνος σας κρατάει σε αναμονή, ίσως είναι καλύτερα να προχωρήσετε παρακάτω.

{https://www.instagram.com/p/C9M05aKiUVK/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

Το να κατανοήσουμε τους λόγους που αποφεύγουν τη δέσμευση μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για τις σχέσεις μας και να επιλέξουμε συντρόφους που είναι πραγματικά έτοιμοι να μοιραστούν τη ζωή τους μαζί μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.07.2024 - 14:35