Τι να προσέξεις στην πρώτη σου βόλτα με το καροτσάκι

12.10.2018
Τι να προσέξεις στην πρώτη σου βόλτα με το καροτσάκι
Έγινες πρόσφατα μαμά και θα ξεκινήσεις τις βόλτες με το μωρό; Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις

Παρακάτω θα βρεις τα 5 βασικά tips που μπορούν να κάνουν την πρώτη τέτοια εξόρμηση λιγότερο αγχωτική!

1. Συμβουλεύσου τον παιδίατρο
Αν και πιθανότατα δεν χρειάζεται μια επίσκεψη στο γραφείο του, φρόντισε να συμβουλευτείς τον παιδίατρό πριν βγείτε στην πρώτη σου βόλτα με το νεογέννητο. Ο γιατρός θα σε ενημερώσει εάν το μωρό είναι αρκετά υγιές για να βγεί έξω και μπορεί να εντοπίσει τυχόν προβλήματα όπως παρενέργειες από εμβολιασμούς.

2. Οργανώσου σωστά
Σίγουρα δεν θέλεις να βρεθείς σε μία δύσκολη στιγμή χωρίς να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, οπότε κάνε στον εαυτό σου μια χάρη και προετοίμασε την τσάντα πολύ πριν φύγεις από το σπίτι. Κατά την προετοιμασία θα πρέπει να συμπεριλάβεις όλα όσα θα χρειαστείς, όπως μωρομάντηλα, δεύτερη πιπίλα, αλλαξιά και το αγαπημένο του παιχνίδι.

Δες και αυτό: Το απόλυτο "κόλπο" για να έχεις ευτυχισμένο το μωράκι σου -Χρειάζεσαι μόνο 3-4 μπαλόνια

3. Κάνε την πρώτη βόλτα σύντομη

Η έξοδος από το σπίτι μπορεί να γίνει διασκεδαστική τόσο για εσένα όσο και για το μωρό, αλλά μπορεί επίσης να γίνει εξαντλητική. Στην αρχή, κάνε μικρές βόλτες, όπως το τετράγωνο της γειτονιάς σου, για να δεις πώς αντιδράει το μωρό. Προετοίμασε όλα όσα χρειάζεσαι, ώστε να αισθάνεσαι σίγουρη ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις ό, τι κι αν προκύψει και κάνε τη βόλτα σύντομη, ώστε να επιστρέψετε στο ζεστό και ασφαλές σας περιβάλλον το συντομότερο δυνατό.

Αυτό το είδες; Δεν κοιμάται το μωρό σου; Έτσι μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμα ύπνου του

4. Επίλεξε μέρος που να είναι κατάλληλο για το μωρό
Οι σύντομες βόλτες έξω συνήθως συνιστώνται, αλλά οι κλειστοί χώροι με φασαρία όπως τα εμπορικά κέντρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Εκτός από τη φασαρία, αυτά τα μέρη τείνουν να είναι λιγότερο καθαρά, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης ιών.

5. Προστάτευσε τον προσωπικό χώρο του μωρού σου
Τι κάνεις όταν ένας περαστικός σταματά να παίξει ή να χαζέψει το μωρό σου; Το να βλέπεις έναν ξένο τόσο κοντά στο νεογέννητο σου μπορεί να γίνει τρομακτικό, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι οι προθέσεις είναι καλές. Παρ'όλα αυτά, μια τέτοια κατάσταση είναι κάπως αμήχανη και μπορεί να ντραπείς να πεις σε κάποιον να μείνει μακριά από το παιδί σου. Η Jenni June, παρουσιάστρια της σειράς Baby Care With Jenni June Web, λέει ότι "δεν πρέπει να φοβάσαι να μιλήσεις και ευγενικά να επιμείνεις ότι οι ξένοι δεν πρέπει να πλησιάζουν το μωρό. Κράτησε το βρέφος προστατευμένο όταν βρίσκεται έξω. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια των εποχών που τα κρυολογήματα θερίζουν. Μπορείς να χαμογελάσεις και να πεις ότι δεν αισθάνεσαι άνετα με τα μικρόβια που κυκλοφορούν ή ότι το μωρό σου είναι κουρασμένο. Σε κάθε περίπτωση, είναι το παιδί σου και είσαι υπεύθυνη."

Δες και αυτό: Κλαίει το μωρό σου; 5 "μαγικοί" τρόποι για να το κάνεις να σταματήσει