Παίζω & μαθαίνω με πασχαλινά αβγά! 5 έξυπνα πασχαλινά παιχνίδια

10.04.2017
Το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει το παιδί αριθμητική και ν' αναπτύξει τις γνωστικές του λειτουργίες κι ικανότητες. Φέτος το Πάσχα επινόησε παιχνιδάκια που θα το βοηθήσουν!

  • #1 Ζήτα από το παιδί να κατατάξει τα βαμμένα αβγά κατά μέγεθος, από το μεγαλύτερο στο μικρότερο, σε σειρά. Με αυτή την ασκησούλα θα μάθει να αξιολογεί το μέγεθος και τον όγκο των πραγμάτων.
  • #2 Κάνε μικρά μαθηματικά προβλήματα του στιλ: Έχω 3 κόκκινα αβγά κι αποφασίζω να πάρω άλλο ένα, πόσα έχω; Αν έχεις 5 αβγά κι αποφασίσεις να φας το ένα, πόσα μένουν; Δεν είναι ένας έξυπνος τρόπος να μάθει αριθμητική;
  • #3 Πες το παιδί να κάνει κατηγορίες και να κατατάξει τα αβγά κι άσε το ν΄αποφασίσει πώς θα το κάνει: κατά μέγεθος, χρώμα, ανάλογα με το πόσο θαμπό ή έντονο χρώμα έχουν ή ακόμη κι ανάλογα με το ποιά του αρέσουν περισσότερο και ποια λιγότερο. Ακόμη κι αυτή είναι μια δημιουργική άσκηση.
  • #4 Κάνε τ΄αβγά μεζούρα και μέσο υπολογισμού. Πόσα βαμμένα αβγά είναι το τραπέζι; Πόσα αβγά μήκος είναι ένας χάρακας;
  • #5 'Ασε τη φαντασία του ελεύθερη δώσε του υλικά κι άσε το να φτιάξει τα σχέδια πάνω στ΄αβγά! Το πάσχα είναι μια καλή περίοδος για να εξάψεις τη φαντασία ενός παδιού.

Και για να γίνει το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό διάλεξε παιχνιδιάρικα καλαθάκια κι αυγοθήκες όπως αυτή που ακολουθεί.


Σετ 3τμχ Καλάθι Πουλάκι Λούτρινο 10,20 ευρώ. Αγόρασέ το εδώ.

Σετ 2 τεμαχίων κεραμικός λαγός αμάξι, 9,80 ευρώ. Αγορασέ τον εδώ.