Γιατί να μην τρώει συχνά πατατάκια, γαριδάκια & αλμυρά

01.04.2017
Δεν είναι μόνο το γεγονός πως πρόκειται για επεξεργασμένες τροφές.

Τα παιδιά που τρώνε πολλά αλατισμένα τρόφιμα διατρέχουν πιο αυξημένο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα. Κι αυτό γιατί το αλάτι αυξάνει το αίσθημα της δίψας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών, χυμών και άλλων θερμιδούχων υγρών αντί για νερό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν η συνολική ημερήσια κατανάλωση αλατιού μειωθεί στο μισό (περίπου 3 γραμμάρια), τότε είναι πιθανό τα παιδιά να καταναλώνουν περίπου 2 σακχαρούχα αναψυκτικά λιγότερα εβδομαδιαίως, που αντιστοιχεί με γύρω στις 250 θερμίδες λιγότερες.