Οι πιο συχνοί καβγάδες μαμάς - κόρης: Αυτό είναι το top 10

06.09.2016
Η σχέση μαμάς και κόρης είναι περίπλοκη και συνάμα μαγευτική. Μπορεί ν΄αγαπιέστε παράφορα αλλά την ίδια στιγμή μαλώνετε σαν το σκύλο με τη γάτα. Είναι γεγονός και σύνηθες σε όλες τις οικογένεις (και γενικά τις γυναικείες σχέσεις). Και μπορεί κάθε περίπτωση να είναι μοναδική, όπως και η σχέση μαμάς - κόρης αλλά συναντάμε κι ομοιότητες. Πάρε για παράδειγμα τα καβγαδάκια - μικρά ή μεγάλα σαν φουρτούνες.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Ας δούμε τις 10 πιο συχνές αιτίες τσακωμού μαμάς και κόρης.

1. Η ανευ λόγου κι αιτίας επανάσταση

Αργά ή γρήγορα κάθε κορίτσι θα βρει αφορμή και λόγο για να κάνει την επανάστασή του. Η ηλικία αλλά και ο λόγος διαφέρει ανάλογα με το χαρακτήρα του παιδιού. Θα είναι τα ρούχα, η επιλογή φίλων, η ανάγκη για εξόδους μέχρι αργά; Όπως και να έχει η επανάσταση θα γίνει και εσύ θα κατηγορηθείς για πολλά... Να είσαι προετοιμασμένη!

2. Η μάχη γι΄ανεξαρτησία

Ξεκινά ήδη από το Δημοτικό. Πλέον η κόρη γίνεται γυναίκα και θέλει να αντιμετωπίζεται ως ενήλικας. Δε θέλει τη μανούλα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, είναι μεγάλο κορίτσι πια και θέλει να χειρίζεται τις καταστάσεις μόνη.

3. Η μάχη απέναντι στον αυταρχισμό της μαμάς

Ξαφνικά από μανούλα έγινες μέγαιρα. Υπομονή, φάση είναι θα περάσει.

4. Η προσπάθεια να γίνει γυναίκα

Δε μπορείς να συνηθίσεις στην ιδεά πως το κοριτσάκι σου μεγαλώνει κι αρχίζει να έχει ανάγκες γυναικείες όπως για παράδειγμα τα μοδάτα ρούχα, η περιποίηση, το μακιγιάζ, η αποτρίχωση ακόμη και η συντροφικότητα. Τώρα μάλλον καταλαβαίνεις τη δικιά σου μαμά. Ε έφτασε κι η σειρά σου να το αποδεχτείς με ή χωρίς μάχη (αν και μεταξύ μας θα σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις οπότε αναμένονται επικοί καβγάδες).

5. Οι γονείς απλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα

Αχ αυθτό το χάσμα γενεών, πάντα θα υπάρχει όσο μικρή κι αν είναι η ηλικακή διαφορά γονιού - παιδιού. Κι όσο μοντέρνα κι openminded κι αν είσαι θα το ακούσεις συχνά: 'Μαμά γιατί ποτέ δε με καταλαβαίνεις;"

6. Ο καβγάς για τους φίλους

Κάθε κόρη έχει ένα φίλο ή μια φίλη που η μαμά της δε θέλει για τους Χ ή τους Ψ λόγους κι αυτό φυσικά δημιουργεί μπελάδες και καβγάδες.

7. Διαφωνία για τα ρούχα

Όποιο κι αν είναι το στιλ της κόρης οι καβγάδες για τα ρούχα είναι πάντα δεδομένοι, είτε γιατί την πίεσες να αγοράσει κάτι που πραγματικά δεν ήθελε, είτε γιατί αυτό που φόρεσε είναι υπερβολικά σέξι και δεν την επιτρέπεις έξοδο από το σπίτι χωρίς να συμμαζευτεί λιγάκι. Όλες τα πέρασαν ή θα τα περάσουν.

8. Τσακωμοί για τ' αγόρια

Θα έρθει κι η στιγμή που η μικρή σου θα σου αποκαλύψει τον κρυφό της έρωτα ή ακόμη χειρότερα θα τον ανακαλύψεις μόνη ψαχουλέυοντας και τότε είναι που θα σου έρθει ο ουρανός σφοντύλι. Κι αν ο νεαρός δεν πληροί τις προυποθέσεις, ούε κι αλοίμονο. Μεγάλωσε το κοριτσάκι σου...

9. Δε θα πας στο πάρτι - Κι όμως θα πάω

Όταν ένα παιδί ξεκινά να παρτάρει, ξεκινούν κι οι καβγάδες. Τι ώρα θα επίστρέψεις; Με ποιούς θα πας; Θα σε πάω και θα σε φέρω εγώ... Δε χρειάζεται αν σου πούμε τις απαντήσεις. Αν το σκηνικό δε σου θυμίζει κάτι (έστω κι από τη δικιά σου εφηβεία), σίγουρα θα το ζήσεις. Απλά ετοιμάσου.

10. Κάνε ότι λέω, όχι ότι κάνω

Κάποιες φορές τα λεγόμενα μιας μαμάς αντικρούονται από τα πεπραγμένα γι΄αυτό κι οι συμβουλές της φαντάζουν τόσο παράλογες. Και μπορεί αυτή να έφαγε τα μούτρα της και να έβαλε μυαλό, η κόρη όμως δε μπορεί να δεχτεί το "ΜΗΝ" ειδικά αν ξέρει πως η ίδια η μαμά έχει καταπατήσει τους κανόνες. That's life! Κάποιες στιγμές πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε.