8 υπερδυνάμεις που έχουν όλες οι μανούλες!

18.02.2016
Είσαι μανούλα; Τότε είσαι σίγουρα και σούμπεήρωας. Τύφλα να έχει μπροστά σου ο σούπερμαν, ο σπάινετρμαν, ο μπάτμαν, κατγούμαν και γουόντερ γούμαν κι αυτό γιατί οι υπερδυνάμεις σου βάζουν κάτω τους πιο μεγάλους και τρανούς ήρωες των κόμικς. Και για όποιον αμφισβητεί τα λεγόμενά μας παραθέτουμε 8 υπερδυνάμεις που έχουν όλες οι μαμάδες!

Είχες ποτέ συνειδητοποιήσει τις υπερδυνάμεις σου;

1. Σούπερ ακοή

Μπορείς ν΄ακούς το κλάμα του μωρου σου όχι μόνο όταν βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο ή από μέτρα μακριά στην παιδική χαρά. Ακόκη κι αν συζητάς με φίλες ή άλλες μαμάδες το κλάμα θα σου αποσπάσει την προσοχή, για να μην κάνουμε λόγο για το κινητό. Εκεί που παλιά έχανες τις κλήσεις πλέον η ακοή σου έχει γίνει αυτή μιας σούπερ - μαμάς μιας και στην άλλη γραμμή μπορεί να είναι το παιδί ή η νταντά.

2. Σούπερ - αντοχή

Ξαφνικά συνειδητοποιείς πως έχεις αντοχές που ούτε καν φανταζόσουν. Δεν είναι μόνο τα ξενύχτια αλλά και... η άρση βαρών που σε κάνουν να διαπιστώνεις τις κρυμμένες αντοχές σου. Πόσες φορές το μικρό αποκοιμήθηκε στο αμάξι κι έπρεπε να το μεταφέρεις στην αγκαλιά μέχρι το κρεβατάκι του; Πόσες φορές κουβάλησες τα ψώνια του σουπερμάρκετ με το ένα χέρι και στο άλλο είχες αγκαλιά το παιδί; Και πόσες φορές μαγείρεψες κατά τον ίδιο τρόπο; Μια μαμά έχει σούπερ αντοχές!

3. Σούπερ - στομάχι!

Το να είσαι μαμά σημαίνει ότι χρειάζεσαιψγερό στομάχι. Τα μωρά όσο χαριτωμένα είναι, τόσο μπορεί να κάνουν τη ζωή σου κόλαση κι... αηδιαστική. Μύξες, εμετός, ρέψιμο, ακαθαρσίες, ψείρες, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

4. Σούπερ - φιλιά

Οι μαμάδες δίνουν τα πιο μαγικά και σούπερ φιλάκια κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα παιδάκια. Σκέψου μόνο τη σκηνή: γυρνάς από τη δουλειά, μετά από ένα εξαντλητικό ωράριο και πριν καλά - καλά περάσεις το κατώφλι της πόρτας βλέπεις ένα 3χρονο να τρέχει στην αγκαλιά σου ζητώντας φιλιά! Αν αυτό δεν είναι υπερδύναμη τότε τι;

5. Σούπερ - ηθοποιϊα

Οι μαμάδες είναι έτοιμες για κάθε ρόλο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Από την καλή νεραϊδα, το τέρας, το λύκο και τα πρόβατα, έχουν υποκριθεί κάθε ρόλο ειδικά όταν το επιβάλλουν τα παραμύθια, με πλούσια μάλιστα ηχητικά εφέ.

6. Σούπερ αντοχή στην αυπνία

Οι μαμάδες μπορεί να είναι πάντα κουρασμένες, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και με ημέρα γεμάτη αλλά πάντα ανταπεξέρχονται. Αύπνη μεν, σούπερ-μαμά δε! Μαγείρεμα, πλύσιμο, τακτοποίηση του σπιτιού, μπάνιο στα παιδιά, διάβασμα, μπαλέτο, καράτε κι όλα τα σχετικά, όλα γίνονται με ελάχιστο ύπνο. Πείτε μου μαμάδες, θα μπορούσε να το κάνει αυτό το spiderman ή άλλος σούπερ ήρωας;

7. Σούπερ ασφάλεια

Μια μαμά έχει την υπερδύναμη να εντοπίζει κάθε πιθανό κίνδυνο για το παιδί οπουδήποτε κι αν αυτό βρεθεί. Από αιχμηρά αντικείμενα, επικίνδυνες γωνιές μέχρι χαλασμένες τροφές. Όλες οι αισθήσεις ενεργοποιούνται με ζητούμενο την ασφάλεια του παιδιού.

8. Σούπερ έκτη αίσθηση

Όταν κάτι δεν πάει καλά έχεις μια διαίσθηση. Αν τα παιδιά είναι για αρκετή ώρα ήσυχα κάτι αρχίζεις να υποψιάζεσαι. Γενικότερα, όταν γίνεσαι μαμά αποκτάς μια σούπερ έξτρα αίσθηση!