Μήπως ο ιδρώτας που σπαταλάς στο χώρο εργασίας πάει χαμένος; Μήπως η κόρη του αφεντικού παίρνει τα εύσημα για τη δουλειά που κάνεις εσύ; Ήρθε η ώρα να αναδείξεις τα ταλέντα σου. Μάθε πως θα ενημερώσεις τα αφεντικά για την υπερπροσπάθεια σου, χωρίς να χρειαστεί να βγεις να το φωνάξεις με τη ντουντούκα στο χέρι!
1. Πρώτα πρώτα σιγουρέψου πως το προϊόν που πάμε να πουλήσουμε, υπάρχει στην πραγματικότητα. Θα πρέπει να είσαι ή να προσπαθήσεις να γίνεις πολύ καλή σε ό,τι κάνεις.
2. Σε τακτική βάση, ενημέρωσε τους υπεύθυνους του τομέα σου για σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα δράσης σου και τα ενδιαφέροντά τους. Φρόντισε να μην απευθύνεσαι μόνο σε ένα άτομο, που μπορεί κα να μην σε συμπαθεί.
3. Ζήτα να συνεισφέρεις στη δημιουργία του ενημερωτικού newsletter της εταιρία που εργάζεσαι. Προσφέρσου να γράφεις μια μηνιαία στήλη, στην οποία θα ενημερώνεις τους πελάτες για τους στόχους και τις επιτυχίες του τμήματός σου. Αν δεν υπάρχει newsletter, πρότεινε τη δημιουργία του.
4. Συνόδευσε το αφεντικό σου σε συμβούλια προσωπικού, στα οποία λαμβάνουν μέρος υψηλά στελέχη της εταιρίας που εργάζεσαι. Μπορείς να πηγαίνεις και ως απλή παρατηρήτρια. Αφού η παρουσία σου εδραιωθεί, συστήσου σε ανώτερα στελέχη, των οποίων τη δύναμη υπολογίζεις.
5. Κάνε μαθήματα powerpoint. Εξασκήσου μπροστά στον καθρέπτη στην τεχνική των παρουσιάσεων. Αφού αισθανθείς σίγουρη, ζήτα από τον υπεύθυνο σου να συμμετέχεις και εσύ στην επόμενη εταιρική παρουσίαση.
6. Χαιρέτισε τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της εταιρίας σου, όπου κι αν βρεθείς. Στο κυλικείο, στο εστιατόριο, ακόμα και στην τουαλέτα. Χρησιμοποίησε ένα απλό: ''Τί κάνετε κυρία Παπαδοπούλου;'' Αν δεν σε γνωρίζουν, θα ξεκινήσουν να αναρωτιούνται ποιά είναι η κοπέλα που τους μίλησε και θα ζητήσουν να μάθουν ποιά είσαι. Αν σε γνωρίζουν, θα χαρούν για την ευγένεια που σε διακρίνει.
7. Προσφέρσου να εργαστείς εθελοντικά σε κάποια αποστολή της εταιρίας. Αν και δεν σου αποφέρουν ευρώ, τέτοιες εμφανίσεις δίνουν την ευκαιρία να κάνεις νέες και χρήσιμες γνωριμίες.
8. Άσε τα δράματα έξω από τη δουλειά. Η εργασία μπορεί να γίνει διασκέδαση. Προσοχή όμως στο αντίθετο. Απόφυγε να κάνεις τη διασκέδαση δουλειά.
9. Βοήθησε τους συναδέλφους σου όσο περισσότερο μπορείς. Όμως, πρώτα φρόντισε να κάνεις τη δουλειά σου και έπειτα να παίζεις τον καλό Σαμαρείτη.
10. Συγκράτησε τα νεύρα σου. Ένας τσακωμός για τον οποίο μπορεί να μην ευθύνεσαι, θα γίνει γνωστός σε όλη την εταιρία. Αν φτάσει και στα αυτιά του αφεντικού, μην πιστέψεις πως θα ενδιαφερθεί για το ποιος φταίει ή όχι.