Από τη Δήμητρα Γκούντρα
Σίγουρα τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα δεν είναι το σημαντικότερο κομμάτι του βιογραφικού, αφού αν ο εργοδότης δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από τα προσόντα και τις δεξιότητες που έχεις προτάξει, δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη διαβάζοντας τα χόμπι σου. Ωστόσο, επειδή η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες καλό είναι να προσέξεις ιδιαίτερα και σε αυτό του κομμάτι του CV.
Εστίασε στην προσωπικότητα: Ποιές πτυχές της θέλεις να αναδείξεις;
Τα ενδιαφέροντά σου θα βοηθήσουν τον πιθανό εργοδότη να κατανοήσει την προσωπικότητά σου και το εάν μπορείς να ενταχθείς με επιτυχία στην ομάδα του. Γι΄αυτό μην αμελείς να διαβάζεις καλά τις αγγελίες αφού σε αρκετές περιπτώσεις μέσα από αυτές μπορείς να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που ζητά ο εργοδότης έτσι ώστε να τα προσαρμόσεις στα χόμπι σου.
Αν για παράδειγμα αιτείσαι για κάποια θέση που απαιτεί ομαδικό πνεύμα εργασίας θα μπορούσες να προτάξεις στα χόμπι τη συμμετοχή σου σε κάποια ομάδα ή εργαστήριο όπου όλα εξαρτώνται από την ομαδικότητα. Αν πάλι αυτό που προέχει είναι η δημιουργικότητα, μια ενασχόληση με την τέχνη ή κάτι που απαιτεί φαντασία θα βοηθούσε.
Γράψε αλήθειες και μόνο!
Απόφυγε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου εξωπραγματικό ή να δώσεις μια εντύπωση για την οποία το παρυσιαστικό σου δεν πείθει. Σκέψου για παράδειγμα να εντάξεις στο βιογραφικό σου σημείωμα χόμπι που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό ενώ τα παχάκια σου προδίδουν πως μάλλον απέχεις χρόνια από αυτό που ονομάζουμε άσκηση.
Αν από την άλλη δηλώνεις πως είσαι λάτρης της όπερας και της κλασικής μουσικής ενώ δεν γνωρίζεις κανέναν συνθέτη πέρα από τον Μπετόβεν, τότε σκέψου σε τι δύσκολη θέση θα βρεθείς αν τύχει ο άνθρωπος που σου παίρνει συνέντευξη να είναι γνώστης. Μια και μόνο ερώτηση μπορεί να σε ρεζιλέψει και θα σε κάνει να φανείς αναξιόπιστη.