Αγωνία στο Σπίτι του Big

27.06.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η "μικρή μέρα της κρίσης" στο Σπίτι του Big έφθασε και το βράδυ της Πέμπτης ένα εκ των τριών τέκνων του θα αποχωρήσει. Η αγωνία τους για το βράδυ είναι δεδομένη, αν και οι άνδρες του σπιτιού προσπαθούν να δείξουν χαρακτήρα, σε αντίθεση με την Φραντζέσκα, η οποία τελευταία έχει πέσει σε μεγάλη περισυλλογή.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η "μικρή μέρα της κρίσης" στο Σπίτι του Big έφθασε και το βράδυ της Πέμπτης ένα εκ των τριών τέκνων του θα αποχωρήσει. Η αγωνία τους για το βράδυ είναι δεδομένη, αν και οι άνδρες του σπιτιού προσπαθούν να δείξουν χαρακτήρα και να μην ασχολούνται με το θέμα. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως μόνο η...περδικούλα τους το ξέρει κατά πόσο άνετοι είναι. Η Φραντζέσκα, πάλι, όταν το ημερολόγιο έδειξε Τετάρτη 26 του μηνός άρχισε να πέφτει σε περισυλλογή μεγάλη. Ποιος θα φύγει πρώτος από το ρημαδόσπιτο, ποιος δεύτερος, ποιος θα τσακώσει τον παρά, αν έβγαλε καινούργιο μέικ απ η max factor και άλλα τέτοια ερωτήματα απασχολούσαν τη σκέψη της, γεμίζοντας την παράλληλα με άγχος.

Ο Αλέξανδρος, που μέχρι στιγμής προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για τα "ευρά" δεν έχει εκφράσει κάποια ιδιαίτερη αγωνία για το αποτέλεσμα καθότι "συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια", αλλά και διότι μετά από τόσες υποψηφιότητες κατάφερε κι έκανε τη δική του σφυγμομέτρηση στο κοινό, όπου αποφάνθηκε ότι όπως ο Σάκης (Ρουβάς), ο Ρίκι (Μάρτιν), ο Τσάκας, έτσι και αυτός έχει το δικό του φαν κλαμπ τους "Αλεξανδρέους". Για το λόγο αυτό, η μόνη του στεναχώρια είναι που θα φύγει από το Σπίτι και θα αφήσει πίσω του τόσες ευχάριστες αναμνήσεις όπως οι οκτώ υποψηφιότητες, τα "θαψίματα" των συμπαικτών του, οι ατέλειωτες ώρες δημιουργίας, οι μουσαφίρηδες που μπήκαν στο Σπίτι, η ευκαιρία που το δόθηκε να εξασκήσει για λίγο το επάγγελμα που δηλώνει - ηθοποιός - σε μία ελληνομεξικάνικη υπερπαραγωγή, έστω κι αν αυτό ήταν στα πλαίσια μίας αποστολής. Α, και να μην ξεχάσω τις αληθινές φιλίες που κατάφερε να κάνει ο "Φιλοσόφος", όπου οι περισσότεροι συμπαίκτες του - λέγε με Πάνο, Παναγιώτη, Μελίνα, Ζωή και δε συμμαζεύεται - πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο Κώστας τέλος, θες απορροφημένος από τις δουλειές του σπιτιού (ζύμωμα, πλύσιμο, μαντάρισμα των ρούχων), θες ότι δε φημίζεται για τη "μνήμη ελέφαντα" που δε διαθέτει, ξέχασε πότε είναι η αποχώρηση. Ρε κατάχαμα στα πλακάκια χτυπιόταν η Φραντζέσκα, προκειμένου να τον πείσει ότι η Πέμπτη είναι η "μικρή μέρα της κρίσης". Αυτός, όμως, τίποτε. Απ' ότι φαίνεται δεν υπολογίζει πως υπάρχει περίπτωση να φύγει απόψε, γι αυτό και διέγραψε εντελώς από τη μνήμη του και αυτή τη...μέρα - αγγαρεία.