Για όλα φταίνε οι Σουηδοί

30.05.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, δύο ολόκληρες μέρες σύσσωμος ο ελληνικός λαός ζούσε σε βαθύ...σκοτάδι για το τι πραγματικά είχε συμβεί στην Γιουροβίζιον, με αποτέλεσμα να τα "χώνει" από το πρωί ίσαμε το βράδυ στον M.I.H.A.L.I.S. R.A.K.I.N.T.Z.I.S. Ευτυχώς, όμως, ο αοιδός μας πληροφόρησε ότι...για όλα φταίνε οι Σουηδοί.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Δύο ολόκληρες μέρες σύσσωμος ο ελληνικός λαός ζούσε σε βαθύ...σκοτάδι για το τι πραγματικά είχε συμβεί στην Γιουροβίζιον, με αποτέλεσμα να τα "χώνει" από το πρωί ίσαμε το βράδυ στον M.I.H.A.L.I.S. R.A.K.I.N.T.Z.I.S. Ο καλός, όμως, αυτός αοιδός άφησε τους συμπατριώτες του να φωνάξουν, να εκτονωθούν και μετά να δώσει μία συνέντευξη Τύπου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Λόγω της βαρύτητας που θα είχε ο λόγος του, η συνέντευξη έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, εκεί που κάνει δηλώσεις στις εκλογές ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά κι άλλοι σημαντικοί άνθρωποι. Στην αίθουσα ο M.I.H.A.L.I.S. μπήκε φανερά στεναχωρημένος και κομμένος από το πρόσωπο, φορώντας όμως ένα σινιέ κοστούμι. Βλέπεις, εδώ δεν είναι Ταλίν που κάνει ψοφόκρυο και μπορείς να κυκλοφορήσεις τέλη Μαΐου με κομπλέ τη στολή των ΜΑΤ.

Δίπλα στον αοιδό κάθονταν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας του, τα οποία έδειχναν να συμφωνούν σε όλα με τον ομιλούντα. Εδικά, στο σημείο που αποκάλυψε ότι οι Σουηδοί δημιούργησαν προβλήματα στην ελληνική αποστολή, επειδή η χώρα μας τους είχε κατηγορήσει ότι έκλεψαν τη μουσική του Χατζηδάκη και την κότσαραν στο άσμα που είπαν οι τρεις μαυρούλες Σουηδές, μόνο που δε σηκώθηκαν να φωνάξουν "Πες κι άλλα αρχηγέ". Αυτός, πάντως, είπε και ήταν άκρως αποκαλυπτικά, όπως ότι οι Σουηδοί - οι οποίοι διοργάνωσαν την εκδήλωση - ήταν ψυχροί απέναντι τους και δε γύριζαν να τους πουν ούτε μια "καλημέρα".

Όσον αφορά στον ήχο, ο Ρακιντζής και μόνο στη θύμηση του τρίλεπτου εκείνου, λίγο έλειψε να τα μπήξει. Δεν άκουγαν τίποτε, ο ένας φώναζε πιο δυνατά από τον άλλον για να ακουστεί και με λίγα λόγια ήταν μία κατάσταση "τσίρκουλο", όπου στο τέλος δεν άντεξε και πέταξε το ακουστικό. Προς στιγμή σκέφτηκε να τα παρατήσει στη μέση, αλλά σου λέει "Που ξέρεις, μπορεί να τσιμπήσουμε κάνα βαθμό, διότι το τραγούδι είναι κομμάτι...δυτικό". Έλα, όμως, που σαν είδε το αποτέλεσμα σε video, άρχισε να σταυροκοπιέται που πήραμε την 17η θέση. "Στους 24 έπρεπε να βγαίναμε 25οι" είπε κι επέστρεψε τους συγγενικούς 12 βαθμούς της Κύπρου.
Με πόνο πρόσθεσε ακόμη ότι θα ήθελε να έβλεπε τους Έλληνες να πήγαιναν στο "Ελ. Βενιζέλος" να του κάνουν υποδοχή, όπως έκαναν κι άλλες χώρες. Η αλήθεια είναι πως μία μερίδα κόσμου ήθελε να το κάνει, αλλά σκέφτηκε πως πάνω στο φανατισμό της στιγμής δεν θα είχε τι να σπάσει, αφού τους πρόλαβαν πριν λίγο καιρό οι Ολυμπιακοί... Όπως καταλαβαίνει ο Μιχάλης, δεν του προετοίμασαν υποδοχή "ήρωα" για τεχνικούς και μόνο λόγους.