"Μωρό μου φάλτσο"

27.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μετά από το βράδυ του Σαββάτου, μπορώ να βάζω όποιο ραδιοφωνικό σταθμό θέλω, χωρίς τον φόβο μήπως πέσω στο "S.A.G.A.P.O." του M.I.H.A.L.I.S. R.A.K.I.N.T.Z.I.S. Γιατί πες μου ποιος σταθμός θα αποδώσει "τιμή και δόξα" στον τραγουδιστή που κατάφερε να πάρει την περίφημη 17η θέση του... υποβιβασμού από την Γιουροβίζιον;
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


μετά από τρεις μήνες βουβαμάρας το ραδιόφωνο άρχισε και πάλι να παίζει στο σπίτι μου. Στο διαπασών βάζω τη μουσική και δεν πάει οι γείτονες να τρώνε τα "λυσσακά" τους που τους ξεκουφαίνω. Τώρα πια μπορώ να βάζω όποιο σταθμό θέλω χωρίς τον φόβο μήπως πέσω στο "S.A.G.A.P.O." του M.I.H.A.L.I.S. R.A.K.I.N.T.Z.I.S. Γιατί πες μου ποιος σταθμός θα αποδώσει "τιμή και δόξα" στον τραγουδιστή που κατάφερε να πάρει την περίφημη 17η θέση του... υποβιβασμού από την Γιουροβίζιον; Τώρα, εδώ που τα λέμε καλό μας έκανε, αφού τη μία χρονιά που θα απέχουμε από το διαγωνισμό, θα έχουμε τη δυνατότητα να ψάξουμε καλά τους διάδοχούς τους που θα στείλουμε, αλλά και να μελετήσουμε σοβαρά τις προσφορές για χορηγούς που κατέθεσαν από το βράδυ του Σαββάτου, διάφορα σώματα, όπως το πυροσβεστικό, των βατραχανθρώπων, των λοκατζήδων, των αλεξιπτωτιστών και το σώμα προσκόπων.

Όπως καταλαβαίνεις, η ενδυμασία του Μιχάλη και της μπάντας του, μπορεί να μην άρεσε σε εμάς, όμως τα ΜΑΤ της χώρας μας κατενθουσιάστηκαν με τα...μοντέλα. Πάντως, ο κόσμος στην αίθουσα στο Ταλίν, όταν τους είδε να παίρνουν θέση επί σκηνής, έκαναν να σηκωθούν επειδή νόμισαν ότι θα άκουγαν: "προσοχή, η αίθουσα να εκκενωθεί εντός ολίγων λεπτών, διότι υπάρχει βόμβα στο κτίριο". Μετά, όμως άκουσαν ότι πρόκειται περί της ελληνικής συμμετοχής και καθησύχασαν. Το κέφι τους στη διάρκεια του τραγουδιού δεν μπορώ να πω πως ήταν και τσακίρ. Ο Ρακιντζής, εξόν των φάλτσων, κάτι "αα, ωωω, ιιι" και του χορευτικού αλά "Ο Ρόμποκοπ στη Γιουροβίζιον", τους έκανε ορισμένες...τσαχπινογαργαλιές κλείνοντας το ματάκι και σκάζοντας πονηρά γελάκια. Αυτοί, όμως, μια ψύχρα άλλο πράμα. Δεν κούνησαν το πόδι τους, ούτε για να το... ξεμουδιάσουν. Αλλά τι περιμένεις; Βόρειοι δεν είναι; Το είπε άλλωστε και ο Μιχάλης "Το τραγούδι μου είναι για τη Δύση". Κι όπως διαπίστωσες οι...ανατολίτες Ευρωπαίοι δεν χαμπαριάζουν από δυτικό πολιτισμό. Μόνο στα "MTV Awards" θα εκτιμούσαν το ταλέντο του, αλλά ο ίδιος δεν πηγαίνει σε τέτοια. Εντάξει, - θα αναρωτηθείς - αφού το S.A.G.A.P.O είναι "δυτικό" άσμα, γιατί δεν πήγαινε με το "Είσαι σαν κουνέλι και γλυκιά σαν μέλι" να έριχνε στη σκηνή ένα κουνελάκι και να έβαζε τα αγόρια του (την μπάντα δηλαδή) να το κυνηγάνε, μήπως πιάναμε την...σωτήρια 15η θέση;

Από την άλλη, τι σου φταίει και ο Ρακιντζής, άμα δε σε εκτιμούν ούτε οι ίδιοι σου οι γείτονες; Οι Τούρκοι είδαν στολή των ΜΑΤ, τρόμαξε το μάτι τους και... ποίησαν τη νησαν. "Ελλάδα; Συμμετέχει η Ελλάδα δεν την είδαμε" σφύριζαν αδιάφορα. Τα Σκόπια μας σνόμπαραν κανονικά, επειδή μας το έχουν γινάτι, που μαζί με το "Μακεδονία" δεν τους δώσαμε τον ΠΑΟΚ και τον ΒΑΟ, ενώ άλλοι Βαλκάνιοι έκαναν λες και ήμασταν αόρατοι. Μόνο η Ρουμανία μας έδωσε έξι βαθμούς και η Κροατία έναν, άρα ίσον κανέναν. "Και μετά δίνουμε ψωμί στον Βλάοβιτς, που δεν κατάφερε να ψήσει τη στιχουργό γυναίκα του να πει κάτι στους υπεύθυνους της χώρα τους". Ακόμη, πήραμε οκτώ βαθμούς από την ομόθρησκη Ρωσία και το πατροπαράδοτο 12αρι από την Κύπρο. Τώρα, που τα λέμε κι εμείς δεν ψηφίσαμε την Τουρκία κι ας ήταν η εκπρόσωπος τους...μικρογραφία της "Λαίδης" Δημητρίου.

Ο Ρακιντζής, πάντως, μέχρι να πεθάνει θα το φωνάζει πως ο κακός ήχος δεν τον άφησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Και δίκιο έχει, αλλά άντε τώρα να τον πείσεις πως δε φταίνε μόνο οι Εσθονοί και οι αρωγοί Σουηδοί (ανέλαβαν όλη την εκδήλωση), αλλά και οι... κατάρες της Πέγκυ Ζήνα, του Μπίγαλη και του Δάντη. Ο αοιδός μας ήταν τόσο εκνευρισμένος από τη βραδιά, που προς το τέλος δε βάσταξε και σηκώθηκε από την αίθουσα να πάρει λίγο αέρα. Κρίμα το πάρτι που έκανε δύο μέρες πριν. Το "παρών" έδωσε πολύς κόσμος, ανάμεσα τους και οι τραβεστί από τη Σλοβενία, που περισσότερο έφερναν στην ταινία "Το κλουβί με τις τρελές" παρά στην Dana International που είναι και το είδωλό τους.