Απογοητευμένη η ΕΡΤ, δεν ακυρώνονται Καλομοίρα - Μαρτάκης!

05.02.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Ποιος άνοιξε τη βρύση και είχαμε διαρροή; Ε; Ε;» Έλα μου ντε, ποιος; Αυτό αναρωτιούνται και οι άνθρωποι της ΕΡΤ, όταν είδαν από το πρωί της Κυριακής να παίζουν πρώτα στο ίντερνετ
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Ποιος άνοιξε τη βρύση και είχαμε διαρροή; Ε; Ε;» Έλα μου ντε, ποιος; Αυτό αναρωτιούνται και οι άνθρωποι της ΕΡΤ, όταν είδαν από το πρωί της Κυριακής να παίζουν πρώτα στο ίντερνετ και την επόμενη μέρα στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα τα τραγούδια των δύο εκ των τριών υποψήφιων για την Γιουροβίζιον. Δηλαδή, το «Secret combination» της Καλομοίρας και το «Always and forever» του Κώστα Μαρτάκη.

Η απογοήτευση της κρατικής τηλεόρασης φαντάζομαι πως είναι μεγάλη, αφού ο «Μήτσος» ή «Τάκης» άγνωστο πώς, «διέρρευσαν» τα τραγούδια, χαλώντας την surprise που ήθελε να μας κάνει η ΕΡΤ το μεσημέρι της Τετάρτης. Πάλι, καλά, που δε «διέρρευσε» το τραγούδι της Χρύσπα και δε χάλασε τελείως η γιορτή στο Hilton. Θα έχουμε, τουλάχιστον, αγωνία για αυτό. Ειδικά, τώρα που δε μείναμε με το στόμα ανοιχτό από ενθουσιασμό γι αυτά που ακούσαμε από Μαρτάκη και Καλομοίρα.

Όσο για το σενάριο που ακουγόταν ότι οι δύο καλλιτέχνες, μπορεί και να ακυρωθούν, επειδή ακούστηκαν τα τραγούδια τους πριν την επίσημη παρουσίαση, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ο κανονισμός της EBU προβλέπει ακύρωση, μόνο όταν το τραγούδι κυκλοφορήσει πριν την 1η Οκτωβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή, όποια μέρα κι αν κυκλοφορήσει υποψήφιο τραγούδι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πόσο, μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση που η «διαρροή» έγινε δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση τους. Εξάλλου, παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2002, με το τραγούδι "Love is a wonderful thing», με το οποίο διαγωνίστηκε η Πέγκυ Ζήνα, αλλά λίγες μέρες πριν τον ελληνικό τελικό είχε κυκλοφορήσει από ραδιοφωνικό σταθμό με ερμηνεύτρια την Χρυσοπηγή Ντάλιου. Τότε, αν και είχε δημιουργηθεί ένας μικρός χαμός, το τραγούδι δεν είχε καμία επίπτωση και διαγωνίστηκε κανονικά με την Ζήνα. Για την ιστορία τότε στην Γιουροβίζιον είχε πάει το... αλήστου μνήμης «S’ AGAPO» του Μιχάλη Ρακιντζή.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]