Το bar πήγε Αγκίστρι

07.05.2002
Αγαπημένη μου Όλγα, ανώτατα μαθήματα σουβλίσματος του οβελία μας παρέδωσαν την Κυριακή του Πάσχα, από το Αγκίστρι, τα αρσενικά του Bar. Μιάμιση μέρα τους πήρε να δέσουν το αρνί κι άλλη τόση να ανάψουν τη φωτιά και να βάλουν το ζώο στη σούβλα.
Αγαπημένη μου Όλγα,


Ανώτατα μαθήματα σουβλίσματος του οβελία μας παρέδωσαν την Κυριακή του Πάσχα, από το Αγκίστρι, τα αρσενικά του Bar. Μιάμιση μέρα τους πήρε να δέσουν το αρνί κι άλλη τόση να ανάψουν τη φωτιά και να βάλουν το ζώο στη σούβλα. Την ίδια ώρα τα κορίτσια ανέλαβαν το ρόλο "Τα αμόλυντα κορίτσια του χωριού ζυμώνουν την κουλούρα" και οι επιδόσεις τους ήταν τέτοιες που ακόμη και οι γερόντισσες τους έδωσαν τα εύσημα. Τις ώρες που δεν καταπιάνονταν με τις δουλειές για το Πάσχα, έκοβαν βόλτες στο νησί, όπου οι κάτοικοι του υποδέχτηκαν με τιμές ηθοποιών του Χόλιγουντ.

’σε που δεν είχαν μεριμνήσει για αυτόγραφα και δεν ήξεραν που να γράψουν στους φαν "Στον Γιωργάκη με πολλή αγάπη, Γιώτα". Έτσι, αναγκάζονταν να υπογράφουν σε αποδείξεις από το μπακάλικο της γειτονιάς και σε πακέτα από τσιγάρα. Κι άντε μετά από κάνα δύο χρόνια να βρεις το αυτόγραφο και να σπας το κεφάλι σου να θυμηθείς γιατί σου έγραψε αφιέρωση η Γιώτα της Γιαννούλας, της φουρνάρισσας. Στα κλαμπ ειδικά, γινόταν το "έλα να δεις", τόσο πολύ που δεν μπορούσαν να λικνίσουν τα κορμιά τους. Την παράσταση έκλεψε για μία ακόμη φορά ο Ανδρέας και κατά πόδας τον ακολούθησε ο Γιώργος. Ο Λορέντζο επηρεασμένος προφανώς από την...αιμοβορία του Αρη ήτο τις περισσότερες ώρες "πολλά βαρύς και ασήκωτος, ενώ όταν χαλάρωνε προτιμούσε να δείχνει τη... στοργή του στο τρυφερούδι, Κατερίνα.

Η Γιώτα, από την άλλη είχε γίνει η σκιά του Γιώργου, κάτι σαν δεύτερο πετσί του, αφού ήταν μονίμως κολλημένη πάνω του. Ο Αρης φρόντιζε να την "λεει" στη Μαίρη για χάρη της οποίας συνέθεσε μέγα άσμα "Μαίρη, Μαίρη με τη στρατηγική σου τα 50 είναι δικά σου". Αυτή σε ένδειξη αναγνώρισης του πηγαίου ταλέντου του ποιητή, μόνο που δε σηκώθηκε να λικνιστεί στους ρυθμούς του "ντραγκα ντρούγκα" της κιθάρας που προσπαθούσε να παίξει ο Αρης. Η επιστροφή τους στο bar έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη είναι η μεγάλη ώρα της αποχώρησης. Ποιος θα φύγει; Φίλιππος ή Κατερίνα;