Η εισβολή του Πάνου

26.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, στα μεγάλα ειδύλλια της Ελληνικής Ιστορίας έχει βαλθεί να κατατάξει τη σχέση του με τη Μελίνα ο Πάνος κι έτσι την Πέμπτη, όταν η ώρα σήμανε 12 τα μεσάνυχτα, ωσάν σύγχρονος σταχτοπούτος εισέβαλε στο Σπίτι από την πόρτα του κήπου.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στα μεγάλα ειδύλλια της Ελληνικής Ιστορίας - μετά από αυτά του Περικλή και της Ασπασίας, του Τάσου και της Γκόλφως, της Αλίκης και του Παπαμιχαήλ, της Βανδή και του Ντέμη - έχει βαλθεί να κατατάξει τη σχέση του με τη Μελίνα ο Πάνος. Ο πάλαι ποτέ "Καίσαρας", δύο εβδομάδες μακριά από την αγαπημένη του κι ενώ ... λένε λένε πως ξεχνιούνται μάτια που δε βλέπονται, αποφάσισε να πάρει το...παιγνίδι στα χέρια του. Έτσι, όταν η ώρα σήμανε 12 τα μεσάνυχτα, ωσάν σύγχρονος σταχτοπούτος εισέβαλε στο Σπίτι από την πόρτα του κήπου.

Μπρος ο Πάνος έτρεχε να βρει την αγαπημένη του να τη σφίξει στην αγκαλιά του και ξοπίσω του οι άνδρες ασφαλείας τον κυνηγούσαν να τον πιάσουν. Όσοι παρακολούθησαν το σκηνικό, περισσότερο πίστεψαν ότι Πάνος και ασφάλεια έπαιζαν κυνηγητό έξω από το Σπίτι και ξεχάστηκαν μπαίνοντας σε αυτό, παρά τα όσα επακολούθησαν στη συνέχεια. Ο "Καίσαρας" μπήκε στο δωμάτιο, βρήκε την "Κλεοπάτρα" του κι έπεσε στην αγκαλιά της. Αυτή αντί να ανταποδώσει, άρχισε να του λέει διάφορα...ξενερουά: "Καλέ Πάνο πως μπήκες μέσα", "Τρελάθηκες παιδάκι μου", "Αχ, καλέ μη". Αυτός, όμως, απτόητος μπήκε για έναν και μόνο σκοπό και μετά από τέτοιο λαχάνιασμα σιγά μη δεν της έλεγε αυτό που είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις "Σ΄ αγαπώ"!

Στο σημείο αυτό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Παναγιώτη και του Γιώργου, οι άνδρες ασφαλείας πήραν το νεαρό σηκωτό από το Σπίτι. Μετά τη λήξη του show τα παιδιά μαζεύτηκαν στο σαλόνι, ερμηνεύοντας την ψυχολογία του Πάνου. Όλοι, πλην του Αλέξανδρου, χαιρέτησαν την ενέργεια του, ενώ ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός τους που μόνο δε ζήτησαν να θεσπιστεί διαγωνισμός "Ο Μεγάλος Εραστής" και το πρώτο βραβείο για τη χρονιά 2002 -3 να πάρει πανηγυρικά ο Πανούλης. Ο μοναδικός που δε συμφώνησε με το ρομαντικό της στιγμής ήταν ο Αλέξανδρος. Ο "Φιλόσοφος" πίσω από την πράξη αγάπης, διέγνωσε τον αληθινό κίνδυνο που ελλοχεύει: τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Σου λέει ο "διανοούμενος": τη στιγμή που η πόρτα ανοίγει και απ' έξω, μπορεί να εισέλθει στο Σπίτι ο καθένας. Απόδειξη το βραδινό. Και τι πρέπει να γίνει; Να ανοίγει η πόρτα μόνο από μέσα. Τους προβληματισμούς του διέκοψαν βίαια οι υπόλοιποι, που μόνο με τις ντομάτες δεν τον πήραν. Κακό του κεφαλιού τους, διότι ο Αλέξανδρος ήθελε να καταλήξει: "Αν μπει κάποιος ένθερμος θαυμαστής και πάνω στην έκρηξη αγάπης του γίνει κάνα κακό"; Λίγο θέλει νομίζεις;