Βγήκε το cd του Πρόδρομου

25.04.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, με ένα αηδόνι παραπάνω είναι τις τελευταίες μέρες το ελληνικό πεντάγραμμο. Η Heaven κράτησε την υπόσχεσή της να κάνει τραγουδιστή τον Πρόδρομο και το νέο cd του Σκοπελίτη φιγουράρει στα δισκοπωλεία και τα σακ βουαγιάζ των πλανόδιων μαύρων.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Με ένα αηδόνι παραπάνω είναι τις τελευταίες μέρες το ελληνικό πεντάγραμμο. Η Heaven κράτησε την υπόσχεσή της να κάνει τραγουδιστή τον Πρόδρομο και το νέο cd του Σκοπελίτη φιγουράρει στα δισκοπωλεία και τα σακ βουαγιάζ των πλανόδιων μαύρων. Ο τίτλος του δίσκου είναι "Το πρώτο παιγνίδι" και αναφέρεται στο "Big Brother". Μη νομίζεις, όμως, θα επέλεγε τον ίδιο τίτλο ακόμη κι αν είχε πάει στη "Mega Banca" ή "Το θησαυροφυλάκιο", μια και το παιγνίδι είναι το μέσο που του άλλαξε τη ζωή. Μιλάμε για πολύ βαθύ νόημα.

Η πρώτη του δουλειά χαρακτηρίζεται ως βαριά, ασήκωτη και "λαϊκή" με τους "βάρδους" του τραγουδιού να...χάνουν τον ύπνο τους. Έχεις υπόψη σου, τι σόι ανησυχία προκαλεί σε έναν λαϊκό τραγουδιστή - όπως ο Πασχάλης Τερζής για παράδειγμα - να εμφανίζεται ένας "νέοπας" με δίσκο που να περιλαμβάνει μεγάλα άσματα όπως "Εγώ ο Πρόδρομος"; Ένα τραγούδι - βιογραφία που διηγείται τη διαδρομή του Πρόδρομου από το νησί του τη Σκόπελο, στο Σπίτι της Παιανίας και μετά στο δύσκολο δρόμο της δημοσιότητας και του πενταγράμμου. Μια ιστορία που η "Οδύσσεια ενός ξενιτεμένου" του Ξανθόπουλου ωχρά μπροστά σε αυτή.

Ο ΑΝΤ1, πάντως, που ξέρει να αναγνωρίζει τα ταλέντα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες μας έχει δώσει τόσες δόσεις Πρόδρομου, που ούτε το MTV για τη Μαντόνα δεν μας έχει προσφέρει έτσι. Η αρχή έγινε πριν δύο Κυριακές, όταν λίγο πριν την αποχώρηση του Πάνου, ο Ανδρέας με έναν κόμπο στο λαιμό μας ανακοίνωσε για μία έκπληξη. Αυτή ήρθε και προς μεγάλη μας...έκπληξη είδαμε το video clip του Πρόδρομου, που αποτελείτο από σκηνές στο Σπίτι του Big. Αφού συγκινηθήκαμε και είπαμε "Εύγε στο παιδί" την επομένη είχαμε πάλι Πρόδρομο. Τότε είπαμε "άντε κομμάτια να γίνει το πιάσαμε το νόημα. Θα το ενισχύσουμε το παιδί. Θα πάμε σε έναν μαύρο και θα πάρουμε το cd του". Έλα, όμως που την επόμενη εβδομάδα είχαμε ξανά μανά Πρόδρομο σε Live του Big, ο οποίος με αμφίεση "πρίγκιπα της νύχτας" και το μικρόφωνο ανά χείρας άρχισε να τραγουδάει play back. Το άγχος του ήταν εμφανές, όπως επίσης και η...απουσία του Φωκά Ευαγγελινού καθώς ο Προ παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του, το κούνημα του χεριού του περισσότερο θύμιζε την κίνηση "ξεμούδιασμα του χεριού".