Το...χαρτάκι έβγαλε την Σοφία

23.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, στιγμές μεγάλου γιουχαρίσματος έζησε η Σοφία το βράδυ της Δευτέρας. Η εν λόγω νέα έτυχε τέτοιας μεταχείρισης από το κοινό που παραβρέθηκε στο Bar, που ο Μάκης Ευθυμιάδης και οι λοιποί διαιτητές κάνουν το σταυρό τους, αφού υπάρχουν και...χειρότερα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στιγμές μεγάλου γιουχαρίσματος έζησε η Σοφία το βράδυ της Δευτέρας. Η εν λόγω νέα έτυχε τέτοιας μεταχείρισης από το κοινό που παραβρέθηκε στο Bar, που ο Μάκης Ευθυμιάδης και οι λοιποί διαιτητές κάνουν το σταυρό τους, αφού υπάρχουν και...χειρότερα. Βέβαια, ο κόσμος δεν άρχισε στις ανάποδες το Σοφάκι, όμως φτάνει και μόνο που επιδοκίμαζαν με χειροκροτήματα τη Μαίρη και αποδοκίμαζαν αυτή με παρατεταμένα "ουου" και ειρωνικά γέλια. Ακόμη κι όταν ο Μίλτος είπε το περίφημο "Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι η κοπέλα που αποχωρεί είναι η Σοφία" ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα της Μαίρης.

Η Σοφία, μη νομίζεις πως πτοήθηκε καθώς συμβαίνει να είναι γυναίκα ανώτερη. Και μην το απορείς. Δάκρυ δεν έβγαλε στην τόση γιούχα που της έκαναν. Ωστόσο, για μία ακόμη φορά το θέμα που απασχόλησε ήταν το...χαρτάκι. "Που 'ν' το που 'ν' το το χαρτάκι, ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις, το χαρτάκι που ζητείς". Τι κι αν ο Μίλτος επιστράτευσε τις...Ηρακλή Πουαρώ καταβολές του προκειμένου να εξιχνιάσει το μυστήριο, τι κι αν η παραγωγή έπαιξε όσα βίντεο μπορούσαν να δώσουν λίγο φως, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν ήρθε.

Υπάρχει για όχι χαρτάκι; Κι αν υπάρχει τι γράφει; Δώσε ψήφο στην Γιώτα; Μήπως σου βρίσκεται λίγη κρέμα για τα χέρια; Μήπως ήσαν τα ψώνια για το σούπερ μάρκετ; Μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ, διότι η Μαίρη είναι κάθετη πως δεν υπάρχει χαρτάκι, η Σοφία το αντίθετο και από πάνω είναι και η Γιώτα, η οποία το...ένιωσε. Το τελευταίο, είναι η έκτη αίσθηση της Γιώτας, που μπορεί να μη βλέπει ή ακούει κάτι, όμως το νιώθει. Έτσι, έγινε και στην προκειμένη περίπτωση, μόνο που το "δικαστήριο" δεν έλαβε υπόψη τους τα... εσώψυχα της κοπέλας. Κι εκεί, που είπαμε ίσως και να εδόθη ένα κομμάτι χαρτί, βλέπουμε ένα βίντεο που η Κρίστα λέει στη Σοφία πως ένας πελάτης της είπε ότι έδειξε τη σκηνή με το χαρτάκι. "Ποιο χαρτάκι" ρώτησε μες στην απορία η Σοφία και σου λέω εγώ ως απλός άνθρωπος που είμαι: Αν δεν ξέρει το Σοφάκι ποιο χαρτάκι, ποιος θα ξέρει;

Πέρα απ' όλα αυτά, την εν λόγω αποχώρηση τη καταευχαριστήθηκε η ψυχή μου, μια και - δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό μετά - δεν χύθηκε ούτε ένα δάκρυ για την αποχωρήσασα. Μόνο ο πατέρας, η αδελφή της και οι λοιποί συγγενείς έκλαψαν που η κόρη τους έφυγε από το bar. Οι υπόλοιποι και κυρίως η Γιώτα, η οποία αρέσκεται είτε στο βούρκωμα των ματιών είτε στους κλαυθμούς και οδυρμούς, στέκονταν αγέρωχοι στις καρέκλες τους και περίμεναν το τέλος της βραδιάς για να πάνε σπίτι να λαδώσουν το αντεράκι τους, αφού είχαν να φάνε από το μεσημέρι.