Σ' ένα χαρτάκι έγραψα

19.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Διχόνοια έχει σπαρθεί ανάμεσα στα κορίτσια του bar κι αιτία είναι ένα...χαρτάκι. Η Γιώτα, η Σοφία και η Κρίστα από τη μία μεριά και η Μαίρη από την άλλη έχουν ανοίξει μέτωπο κανονικό.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Διχόνοια έχει σπαρθεί ανάμεσα στα κορίτσια του bar κι αιτία είναι ένα...χαρτάκι. Η Γιώτα, η Σοφία και η Κρίστα από τη μία μεριά και η Μαίρη από την άλλη έχουν ανοίξει μέτωπο κανονικό. Η Σοφία που μετά την αποχώρηση της Ρεβέκκας το πήρε αλλιώς κι ανέλαβε χρέη προστασίας της πονεμένης Γιώτας, πήγε και της είπε ότι η Μαίρη σχεδίαζε την καταψήφισή της. Μάλιστα, το...έγκλημα ήταν καλά οργανωμένο, αφού μοίραζε χαρτάκια που έγραφαν «Ψηφίστε Γιώτα».

Ένα τέτοιο έδωσε και στη Σοφία, η οποία όμως ως κολλητή της Γιώτας που είναι έσπευσε να της το δείξει. «Ιδού τι κάνει πίσω από την πλάτη σου» της είπε και η νέα από τη Σπάρτη που έχει το...δραματικό ρόλο στο πετσί της ξέσπασε. «Εγώ που είμαι αληθινή. Εγώ που από την πρώτη μέρα έδειξα τον πραγματικό μου εαυτό;» είπε και κατασυγκίνησε τη Σοφία, που αν δεν ήταν το τραγικό της στιγμής, σίγουρα θα την αποθέωνε: «Δώσε κι άλλο». Η Μαίρη, από την άλλη, είχε πλήρη άγνοια του θέματος, μέχρι που πήγε στο μαγαζί η αδελφή της με την παρέα της. «Το και το λένε για σενα» της αποκάλυψαν και η barwoman ανέβηκε στο σπίτι για τις απαραίτητες εξηγήσεις. Εκεί, τους ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί τους και πως δεν πρόκειται να τους δώσει αρνητική ψήφο. Έπειτα, έφυγε ήρεμη, όμως πίσω τα κορίτσια ξέσπασαν και κυρίως η Γιώτα.

Βλέπεις, υπήρχε το περίφημο χαρτάκι, που δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό της. Κάτω, οι συγγενείς της Μαίρης την ενημέρωσαν για το «χαρτάκι» κι αυτή έγινε τρόπο τινά...τούρκα. Αρνήθηκε ότι έχει δώσει κάτι τέτοιο και πως το μόνο...χαρτάκι που ξέρει είναι αυτό που τραγουδάει ο Βαλάντης. «Σ' ένα χαρτάκι έγραψα σε σκέφτομαι δεν έχω που να πάω». Τα άνωθεν γεγονότα, πάντως, δεν την επηρρέασαν στην αποστολή της, όπου κατάφερε μέσα σε μισή ώρα να ψιλοκόψει 20 κιλά πατσά και κατ' επέκταση να πάει να ραφτεί σε γνωστό σχεδιαστή των Αθηνών.


Ζάρκου Δήμητρα